Pełne wykorzystanie forum

Tylko użytkownik zalogowany ma pełne prawa do zakładania nowych postów i odpowiadania na istniejące.

Nie masz konta? Zarejestuj się!

#1 2012-02-02 08:53:21
Hodas
Kupujący

Horst

Chciałbym się podzielić opinią na temat firmy HORST. Były to moje pierwsze zakupy i ostatnie w tej hurtowni, a to dlaczego?
Po odebranie towaru od nich dwie pozycje mi się nie podobały(nie były zgodne z ofertą ze strony, niekompletne), dlatego szybciutko zawiadomiłem hurtownie o tym, że chcę je zwrócić. I tak uczyniłem.

Po kilku tygodniach od wysłania im zwrotu kurierem nie otrzymałem, żadnej informacji kiedy pieniążki zostaną mi zwrócone(mija już miesiąc, a do tej pory ich nie dostałem,a w regulaminie jest napisane, że do 5 dni wykonują przelew) i kiedy otrzymam jakąś korektę do faktury i samą fakturę. Bo do zwrotu musiałem dołączyć fakturę na zakup.

Tak więc wysyłałem kilka wiadomości email z zapytaniami co z moim zwrotem, żadnej odpowiedzi... Dzwoniłem, nikt nie odbiera...
Ale w końcu udało mi się dodzwonić i wydawało mi się, że wszystko załatwiłem z obsługa hurtowni. Korektę do faktury otrzymałem, ale tak jak już wcześniej pisałem, pieniążków do tej pory nie mam jak i samej faktury. Chociaż jest to drobna kwota, ale liczy się sam fakt.

Na pewno już nie wrócę do tej hurtowni by zrobić zakupy. Mam nadzieję, że inni kupcy mieli lub będą mieli większe szczęście przy zakupach w tej firmie. Ja się czułem i czuję nadal totalnie olany...

Pierwszy raz w CHH.pl?

Kursy średnie NBP
us1 USD3.42 PLN
eu1 EUR4.35 PLN
ch1 CHF3.62 PLN
gb1 GBP5.43 PLN