Pełne wykorzystanie forum
Tylko użytkownik zalogowany ma pełne prawa do zakładania nowych postów i odpowiadania na istniejące.
Nie masz konta? Zarejestuj się!
#1 2010-10-14 16:22:13
- flortech
- Kupujący
ADIPOL Paulina Bogusz- Ostrzegam przed ta firmą
Na towar czekałem prawie trzy tygodnie. Nareszcie przychodzi - nie to co zamawiałem. Jednej z pozycji (5szt. latarek) nie ma wcale. Normalnie sie dzwoni i wyjasnia sprawę, ale nie w tym wypadku. Numeru telefonu nie ma nigdzie. Na maile nie odpowiadają.
Andrzej Styczyński
P.W. FLORTECH
62-700 Turek
tel: 63/2785599
#2 2010-10-14 17:02:57
- docze
- Sprzedający
Re: ADIPOL Paulina Bogusz- Ostrzegam przed ta firmą
Po pierwsze nie dokonywał Pan zakupu przez serwis CHH więc nie wiem po co się Pan tu rozpisuje serwis ten nie służy do wyżalania się a do przeprowadzania tranzakcji , kolejno jeśli zapoznał by się Pan z regulaminem nie miał by Pan żadnych pretensji tak to jest jak się klika na ślepo nie przeczytając nic w tym momencie prosze miec pretensje sam do siebie.
Oto kopia Pana emaila wysłanego 3 godziny temu:
"Prosze o kontakt telefoniczny bo sie do was wybiorę osobiście.
P.W. FLORTECH Andrzej Styczyński
ul.Konińska 1 62-700 Turek
NIP: 665-111-99-00
REGON: 311177812
Nr. konta: PL 89 1050 1735 1000 0090 6905 1820
Tel/Fax: +48 63 2785599
e-mail: flortech@interia.pl
www.makita.shop.pl "
A więc sam ten email wiele o Panu świadczy poza tym prosze nie pisac że nie ma znami kontaku email oczekując odpowiedzi w 3 godziny bo nie jest Pan pępkiem świata i mamy innych klientów .
W odpowiedzi na Pana email odpowiadamy jeśli się Pan do Nas wybiera zapraszamy firma czynna od 6.30-14.30 adres Pan zna.
#3 2010-10-15 17:12:02
- flortech
- Kupujący
Wystawiacie faktury na towar którego nie macie, pakujecie towar na chybił- trafił. Na maile po wielokrotnych ponagleniach odpowiadacie jednym zdaniem. Numer telefonu to u was tajemnica Państwowa. Ukrywacie sie przed problemami, nie potraficie otwarcie i rzeczowo wyjaśnić sprawy z klientem.
Oto Wasz problem.
Andrzej Styczyński.
#4 2010-10-15 18:04:22
- docze
- Sprzedający
Problem leży po Pana stronie w dniu dzisiejszym prowadziliśmy korespondencje przez email do godz. w jakich pracujemy nagle przerzuca Pan korespondencje tutaj my nie jesteśmy jasnowidzami gdzie Panu mamy odpowiadac na zadane pytania !
Nie jesteśmy jasnowidzami i nie będziemy szukac po różnych stronach www gdzie mamy do Pana pisac kolejna sprawa ze względu na charakter naszej działalności preferowany kontakt to email pod adipol.kontakt@gmail.com i pisaliśmy to już setki razy nikt nas nie zmusi do zakładania infolinii a w szczególności taki klient jak Pan...zresztą w regulaminie na stronie na której dokonał Pan zakupu pisze to jak byk ale wiadomo Pan jest mądrzejszy.
Nie pozdrawiamy
#5 2011-04-03 13:11:04
- gadzetland
- Kupujący
Witam
CHH.pl to chyba jedyne miejsce gdzie można liczyć na odpowiedź od tych oszustów. I mimo że nie zamawiałem nic u nich przez chh tylko przez ich stronę to myślę że warto ostrzec innych.
Po pierwsze brak jakiegokolwiek kontaktu.
Telefonu w ogóle brak, mail jest widzę tylko czytany i cytowany na łamach chh po negatywnym komentarzu, więc zachęcam panią bogusz o edycję mojego maila do waszej pseudohurtowni po doprowadzeniu mnie do szału. We wcześniejszych komentarzu przeczytałem że adipol odpowiada jednym zdaniem na maile, mnie nawet taka uprzejmość z ich strony nigdy nie spotkała.
Po drugie brak możliwości składania jakiejkolwiek reklamacji.
Jeżeli nie można złożyć reklamacji to i po co wysilić się z pakowaniem towaru, który nie jest w żaden sposób zabezpieczony, tylko wrzucony jak śmieć do kartonu i to chyba z bardzo dużej wysokości.
A więc po trzecie pakowanie adipolu to też nie jest mocny punkt i jak widać włożenie do kartonu folii powietrznej czy chociażby papieru żeby nic nie latało jest sprawą zbędną.
Po 4 wszystkie towary dostępne w cenach hurtowych są do nabycia np. na allegro. Niektóre towary znaleziony na chh są nawet droższe niż w detalu, więc na prawdę są to "bardzo uczciwe" warunki hurtowej współpracy.
I mimo, że mógłbym znieść punkt 4 ponieważ wiele towarów oferowanych przez adipol jest bardzo ciekawych i zróżnicowanych to punkty od 1 do 3 kategorycznie mi na to nie pozwalają.
Na koniec zachęcam Panią Pani Bogusz zanim mi Pani odpowie jak innych wkurzonym klientom, że wszystko jest z naszej winy :)hehe o zastanowienie się nad swoją firmą, bo mogła by prezentować jakiś przynajmniej dostateczny poziom, bo w tej chwili jest to dno totalne.
Od szacunku dla klienta bym zaczął.
Liczę na kontakt (502653177) i załatwienie wszystkich zaległości i reklamacji jakie mam do was.
Marcin Szneider
#6 2011-06-18 19:43:05
- karolnied86
- Kupujący
Jaki jest do państwa numer telefonu? Czy to jakaś tajemnica?
Złorzyłem u Państwa zamówienie,kiedy po kilku dniach nieotrzymałem paczki, wysłałem maila z pytaniem, i niestety nieotrzymałem odpowiedzi.O co chodzi z tym ukrywaniem się przez was.
#7 2011-11-09 20:12:14
- froja123
- Kupujący
Widzę że jest tu dużo więcej niezadowolonych osób wiec i ja się dorzucę zamówiłem towar przyszło o 15 szt za mało pisałem pytałem i nie odpowiedzieli (mogli byście chociaż odesłać różnicę miedzy kwotą jaka zapłaciłem a kwota na jaka wystawiliście fakturę ponieważ jest to po prostu kradzież). Teraz czekać tylko na jakąś głupia wymówkę albo zwalenie winy na mnie jak to widzę po waszych wpisach. NAPRAWDE NIE POLECAM!!!
#8 2011-11-13 12:02:19
- cezy01
- Kupujący
ja widz że są tu same firmy oszuści
#9 2011-11-13 13:47:58
- mkswiking
- Kupujący
Dlaczego sami oszuści ??? Jest sporo porządnych firm !! NIe ma co generalizować i walić głupiego posta, tylko zobaczyć na forum. Maxy, Orpol, Miniprice, Gadżet Master, Eurobatt (tutaj małe uwagi). W tych hurtowniach cały czas zamawiam i nie narzekam wręcz chwalę.
A negatywy też są. Dużo uwag jest do Adipolu ale i Kusko. Z tą drugą miałem niestety do czynienia.
#10 2011-11-15 17:32:39
- toto27
- Sprzedający
mkswiking napisał:Dlaczego sami oszuści ??? Jest sporo porządnych firm !! NIe ma co generalizować i walić głupiego posta, tylko zobaczyć na forum. Maxy, Orpol, Miniprice, Gadżet Master, Eurobatt (tutaj małe uwagi). W tych hurtowniach cały czas zamawiam i nie narzekam wręcz chwalę.
A negatywy też są. Dużo uwag jest do Adipolu ale i Kusko. Z tą drugą miałem niestety do czynienia.
Firma mkswiking to tez prawdopodobnie oszusci i jakos nadal prosperuja, cóż zycie...miejmy nadzieje ze juz niedługo
#11 2011-11-15 20:09:51
- mkswiking
- Kupujący
Wiking Totuś, działa pod obecną nazwą od 2002 roku przejmując inną osobę prawną działającą od 1991 roku w sferze turystyki. I jeszcze długo będzie działało i ma sporo osiągnięć i jest ogólnie poważany, nie posiada setek nagatywnych komentarzy, stron z ludźmi narzekającymi na działalność itp. itd. O takiej rzeszy turystów i grup jakie obsługujemy na szlakach, obozach, kajakach .... i setkach kilometrów praca na szlakach turystycznych, możesz sobie totuś pomarzyć z tą swoją pseudohurtownią i stadem kont w tym zawieszonych na allegro.
Na szczęście twoja opinia jest g... warta dla mnie a jak ty działasz widać w internecie !!!! i Allegro.
Jak popatrzysz u mnie w internecie wpisując Wiking Szczecin jasno zobaczysz co robię i jak. Wpisując kusko w internecie też jasno zobaczy się co robi i jak. Klient sam oceni
#12 2011-12-13 19:32:29
- krysmar
- Kupujący
Z firmą Adipol miałem do czynienia od roku 2010.
Każde zamówienie dostarczone po długim okresie oczekiwania.
Brak możliwości kontaktu telefonicznego-na mejle nie odpowiadają.
(może nie mówią po polsku).Drakońskie koszty przesyłki.
Zaproponowałem aby skorzystali z firmy Global Kurjerzy w której przesyłka do 30 kg kosztuje około 19,00 pln bez podpisywania jakichkolwiek umów to odpisali mi że oni nie mogą.
Prawdopodobnie zarabiają na takiej przesyłce przynajmniej 10 pln.
#13 2011-12-14 16:25:27
- docze
- Sprzedający
Do Krysma - Prosze o podanie adresu email na który pisał Pan odnośnie informacji o wysyłce kurierskiej firmą Global
#14 2011-12-16 09:36:56
- mkswiking
- Kupujący
przy umowie z kurierbroker.pl koszt wysyłki paczki gabaryt A, do 30 kg kosztuje 17,21 kwestia umowy - spedytor firma OPEK. Korzystam od roku i nie narzekam - 1 reklamacja przy kilkuset paczkach. Ale przy Waszej ilości wysyłanych paczek bez problemu ta cena jest do osiągnięcia a może i nawet lepsza.
#15 2011-12-17 00:02:21
- toto27
- Sprzedający
Ze współpracy z firmą Adipol jesteśmy bardzo zadowoleni, realizacja zamówień bardzo szybka i w 100% zgodna z zamówieniem
Byc moze brakuje kontaktu telefonicznego, jednak znamy ten ból gdy telefon dzwoni 300-400 razy dziennnie i dlatego nie mamy absolutnie zadnych pretensji ze nie wybrali tej formy kontaktu
Asortyment świetny, na wielu produktach bez problemu mozna miec marże 50-70%
pozdrawiamy i zyczymy wielu Klientów
KUSKO POLSKA
#16 2011-12-19 17:25:01
- mkswiking
- Kupujący
Hmmm czyżby kusko zaopatrywało się w Adipolu bo porównując ceny nie widzę tych marż pomiędzy kusko a adipolem rzędu 50-70%
#17 2011-12-19 18:33:58
- docze
- Sprzedający
Do mkswiking - nie widzi Pan ponieważ źle Pan szuka , firma Kusko nie ogranicza się jedynie do Chh cz Allegro , są też inne możliwości sprzedaży naszego towaru i to po bardzo ładnej marży należy tylko troszkę pomyśleć :) ale jak się to mówi tajemnic handlowych się nie zdradza ...
#18 2011-12-20 11:20:36
- perszo
- Kupujący
ostrzegam przed ta hurtownia wszystkich potencjalnych kupujacych
zostalem 2 krotnie oszukany.
kontakt przy reklamacjach zerowy lub zdawkowy jednozdaniowy.
STRATA CZASU I PIENIEDZY.UNIKAC JAK OGNIA.
dodatkowo towar otrzymany bardzo tandetnej jakosci i czesto nieadekwatny do tego co w ofercie.
SWOJA DROGA JAK TAKI PORTAL JAK CHH POZWALA SOBIE NA TO BY TAKA FIRMA MIALA TU SWOJA OFERTE?JAK WIDZE PO ROZNYCH FORACH NIE JESTEM PIERWSZYM OSZUKANYM KLIENTEM.
WPISZCIE W GOOGLE "OPINIE O ADIPOL"....
#19 2012-01-03 17:27:01
- krysmar
- Kupujący
W ostatniej dostawie otrzymałem podkładki pod mysz 2 szt. a zamawiałem podkładki pod laptopa.Cena została naliczona za podkładki pod laptopa. w mejlu otrzymałem wiadomość iż natychmiast
zrobią przelew za różnicę wynikającą z ich pomyłki.Niebawem minie miesiąc a przelewu jak nie było tak nie ma.
Jednym słowem oszuści. O jakości pakowania lepiej nie wspominać po prostu KATASTROFA.Serdecznie każdemu ODRADZAM.
#20 2012-01-10 21:15:28
- targowisko
- Kupujący
na towar czekam już 9 dni żadnej wiadomości czy wysłana paczka ?
może tu mi powiecie ???
Krasuski Szymon Grodzisk Mazowiecki
Zamówienie nr 6/ADI/01/12
#21 2012-01-11 18:33:50
- docze
- Sprzedający
Witam radze poćwiczyć matematykę jeżeli obliczył Pan 9 dni ...przesyłka zostanie zrealizowana zgodnie z terminem opisanym na CHH
#22 2012-01-16 16:49:16
- targowisko
- Kupujący
hmm faktycznie źle policzyłem (dodałem weekendy -dni nie pracujące )
i mało tego paczka doszła w 100% zgodnym z czasem jaki Adipol miał w regulaminie towar 100% spełnia moje oczekiwanie towar zgodny z faktórą nic mi nie wcisnęli zamiast plastrów których nie mieli za pewne, także ja wystawiam 100 % pozytyw i na pewno będę robił interesy z Adipol ... Polecam ...( apropo chciąłbym dostać dobrą cenę przy 100 szt e-cigarette plus 3 ładowarki plus 10 kartridży ) na meila jeżeli można będę wdzięczny krasuski-pl@o2.pl
#23 2012-01-17 15:31:22
- mareckixxx
- Kupujący
witam.Ja mam dobrą opinie o Adipol, co prawda szkoda że nie ma tlf,
ale ze współpracy jestem zadowolony, towar sprzedaje sie mi dobrze,
oby tak dalej, miła obsługa, byłem osobiście w poniedziałek, mają dużo roboty,wiec czasem można sie pomylić. Pozdrawiam.
Marek Tomanek
#24 2012-01-19 23:36:26
- moplik
- Sprzedający
po otrzymaniu zakupionego towaru od ADIPOL( czekałem 10 dni) okazuje się towar zupełnie inny niż w zamowieniu, pisze maila otrzymuję odpowiedź PROSŻE ODESĄŁC WYMIENIMY WIĘC ODSYŁAM N ASWÓJ KOSZT MINĄŁ MIESIĄC I ANI PIENIĘDZY ANI TOWARU NA MAILE NIE ODPOWIADAJĄ MAJĄ POPROSTU WSZYTSKICH GŁĘBOKO- OKRADLI MNIE NA 400ZŁ MOŻE NIE DUŻO ALE LICZY SIE FAKT ŻE SĄ NIEUCZCIWI NIE RZETELNI , POPRZEDNIO PRZY TAKIEJ SYTAUCJI SPRAWA OTARŁA SIĘ O POLICJE WTEDY ZWRÓCILI PIENIĄDZE, TYM RAZEM TEZ TAK ZROBIĘ JAK NADAL NIE NIE SKONTAKTUJĄ- NA ALLEGRO NA WSZYSTKICH KONTACHJH MAJA PO 20-30 NEGATYWÓW TYGODNIOWO TO CHYB AO CZYMS ŚWIADCZY
#25 2012-01-20 22:09:50
- cdmania
- Sprzedający
Cytat:"POPRZEDNIO PRZY TAKIEJ SYTAUCJI SPRAWA OTARŁA SIĘ O POLICJE WTEDY ZWRÓCILI PIENIĄDZE, TYM RAZEM TEZ TAK ZROBIĘ" a po coś znowu kupował człowieku ???????
Totalna paranoja!!!!!
Pierwszy raz w CHH.pl?
Gorące tematy
Kursy średnie NBP
![]() | 1 USD | 3.42 PLN |
![]() | 1 EUR | 4.35 PLN |
![]() | 1 CHF | 3.62 PLN |
![]() | 1 GBP | 5.43 PLN |