Pełne wykorzystanie forum

Tylko użytkownik zalogowany ma pełne prawa do zakładania nowych postów i odpowiadania na istniejące.

Nie masz konta? Zarejestuj się!

#1 2010-04-15 11:37:59
awalotek
Sprzedający

Myrland - proszę o opinie, doświadczenia z tą hurtownią

Witam,
Chciałabym złożyć zamówienie w tej hurtowni, niestety (a może to i dobry znak) nie ma na forum żadnej o nich opinii. Czy ktoś coś u nich kupował, jakie wrażenia? Z góry wielkie dzięki

#2 2010-04-18 21:51:25
axpol1
Kupujący

Re: Myrland - proszę o opinie, doświadczenia z tą hurtownią

Ja robiłem zakupy ,bardzo kiepski kontakt,długo realizowane zamówienie i przepłacone o 150% na nie których rzeczach

#3 2010-04-24 14:01:55
awalotek
Sprzedający

dzięki wielkie za ostrzeżenie, lepiej się jednak zastanowię grubo czy zamawiać. Pozdrawiam

#4 2010-04-26 10:59:19
logoakces
Sprzedający

axpol1 napisał:

Ja robiłem zakupy ,bardzo kiepski kontakt,długo realizowane zamówienie i przepłacone o 150% na nie których rzeczach

W sumie opinia nie dotyczy mojej firmy...jednak muszę się odnieść do tego stwierdzenia"przepłacone 150%" To znaczy że kupuje pan nie świadomie.Bez zastanowienia.A kiedy zauważy np na Allegro lepszą cenę ,wtedy jest tylko jeden winny............sprzedawca.

Ostatnio edytowany przez logoakces (2010-04-26 12:22:19)

#5 2010-04-28 20:23:15
axpol1
Kupujący

logoakces napisał:
axpol1 napisał:

W sumie opinia nie dotyczy mojej firmy...jednak muszę się odnieść do tego stwierdzenia"przepłacone 150%" To znaczy że kupuje pan nie świadomie.Bez zastanowienia.A kiedy zauważy np na Allegro lepszą cenę ,wtedy jest tylko jeden winny............sprzedawca.

Dziwi mnie Pana stwierdzeni,znaczy że kupuje pan nie świadomie,kupilem świadomie,ale okazuje sie że to samo w okolicach W-awy można kupić za 6,2 a na chh za 15zl to jacy z was hurtownicy pomijajac sprzedaz na allegro tego samego towaru na allegro.Obserwuje hurtownie na chh to w 60% w tych hurtowniach sie przeplaca

#6 2010-04-29 14:18:19
logoakces
Sprzedający

axpol1 napisał:
logoakces napisał:
axpol1 napisał:

Dziwi mnie Pana stwierdzeni,znaczy że kupuje pan nie świadomie,kupilem świadomie,ale okazuje sie że to samo w okolicach W-awy można kupić za 6,2 a na chh za 15zl to jacy z was hurtownicy pomijajac sprzedaz na allegro tego samego towaru na allegro.Obserwuje hurtownie na chh to w 60% w tych hurtowniach sie przeplaca

Tacy sami hurtownicy jak z pana kupujący.Nikt nikogo pod pistoletem nie trzyma.Każdy ma rozum i wolną wolę.Zawsze znajdzie się ktoś kto przepłaca oraz ktoś kto dokłada do interesu.

#7 2010-05-03 14:53:50
stan
Kupujący

Kupowałem również w tej hurtowni i jestem nie zadowolony.
Towar dostałem w dużej bombelkowej kopercie wszystko w środku oczywiście pogniecione a niektóre rzeczy połamane, poza tym brakowało paru zamówionych drobiazgów o ich dosłanie walczę już przez dwa tygodnie. To co dostałem to towar naprawdę z najniższej chińskiej półki.

#8 2010-05-05 17:02:40
jerzyjerzy46
Kupujący

Mam najlepszy towar pod słońcem
"autko zdalnie kierowane które jezdzi po ścianie pionowej, szybie itp. co wy na to.

#9 2010-05-06 23:18:20
Richel
Sprzedający

Te autko na Allegro chyba ze 3 lata temu było :)

#10 2010-06-12 23:12:08
jarmar1234
Kupujący

To jednak nie tylko ja mam takie zdanie o tej firmie! Na szczęście nie wpłaciłem im pieniędzy na konto. Pół miesiąca czekam na paczkę za pobraniem - ale się nie doczekałem! NA SZCZĘŚCIE - nie współpracuję z oszustami. Ludzie omijajcie tą firmę szerokim łukiem - to wielka ściema!

Ostatnio edytowany przez jarmar1234 (2010-06-12 23:12:56)

#11 2010-06-25 08:34:23
GO_GO_RINO
Sprzedający

Witam

Chciałbym się odnieść osobiście do posta użytkownika o nicku "axpol1". Po pierwsze proszę nie pisać głupot że kiepski kontakt jak na każdego maila z zapytaniem i zamówieniem odpowiadamy maksymalnie w ciągu 24 godzin. Do tego dwa cały czas aktywne nr tel: 510424821 i 793603163. Proszę wybaczyć jeżeli ktoś dzwoni o godzinie 20 czy jeszcze później a zdarzało mi się osobiście odebrać taki tel. i jeszcze mieć zażalenia odnośnie słabego kontaktu to proszę wybaczyć, ale ktoś tu jest niepoważny. Po drugie zawsze informujemy kiedy zamówienie zostanie zrealizowane, jeżeli piszemy że w ciągu 2 dni to proszę nie pisać że długo realizowane zamówienie. Wysyłamy bardzo dużą ilość paczek dziennie, więc informujemy kupujących kiedy paczka wyjdzie. Po trzecie Pan "axpol1" pisze że przepłacone 150% na niektórych rzeczach, to ja się zapytam, po co je Pan kupował, przecież mógł je kupić taniej zapewne nie dostałby Pan nawet na nie gwarancji, u nas jest inaczej. Klient może odesłać produkty do 10 dni od jego otrzymaniu jeżeli nie spełniają jego oczekiwań. Okres gwarancji na każdy produkt wynosi 3 miesiące. Mamy bardzo dużo stałych klientów z CHH.pl którzy cenią sobie z nami współpracę, zawsze zadowoleni z takimi ludźmi bardzo miło się handluje.

Pozdrawiam
MYRLAND

#12 2010-06-25 08:42:58
GO_GO_RINO
Sprzedający

Teraz zajmiemy się postem kolegi o nicku "stan". Otóż po pierwsze zamówienie było tak małe (kilka sztuk małych produktów) powiedziałbym zdecydowanie detaliczne a nie hurtowe, więc wysłane w bezpiecznej bąbelkowej dużej kopercie. Każdy produkt zapakowany w osobne pudełka, więc nie było możliwości aby został one pogniecione. Jeżeli jednak był Pan z produktów niezadowolony to zawsze ma Pan prawo je odesłać. Każdy nasz klient ma aż 10 dni od otrzymania zamówienia na zwrot towaru który mu się nie podoba / nie spełnia jego oczekiwań. Po drugie nie brakowało żadnych małych drobiazgów w Pańskim zamówieniu bo przed realizacją zamówienia, pisaliśmy maila gdzie przedstawiliśmy, które produkty na chwile obecną są niedostępne. Mamy bardzo bogaty asortyment, na CHH.pl nie jest wszystko wystawione, tym bardziej że systematycznie wchodzą nam na magazyny kolejne nowe produkty. Szanowny Pan "stan" zgodził się na wysyłkę zamówienia bez tych kilku małych drobiazgów a teraz ma o to pretensje. Oczywiście kwota do zapłaty za zamówienie była pomniejszona właśnie o te kilka małych drobiazgów.

Pozdrawiam
MYRLAND

#13 2010-06-25 08:53:25
GO_GO_RINO
Sprzedający

Odpowiedź na posta użytkownika o nicku "jarmar1234"

Kupujący "jarmar1234" zamówił 10 sztuk BODY WYSZCZUPLAJĄCE DLA KOBIET wysłał maila z prośba o wysyłkę za pobraniem. Informowaliśmy go kiedy wyjdzie paczka. Po kilku dniach odezwał się z informacją czy jest już wysłane, otrzymał informację od nas że ta i podaliśmy datę. Stwierdził że paczka do niego do tej pory nie dotarła i że nie ma ochoty już jej odbierać bo kupi gdzie indziej. Odpisaliśmy, że zamówienie które złożył było wysłane za pobraniem w ten dzień który podaliśmy, jeżeli nie odbierze towaru, paczka do nas wróci i za przesyłkę będziemy musieli zapłaci podwójnie (będzie nas to kosztować 36zł). Klient odpisał że paczki i tak nie odbierze, a koszty związane z wysyłką na pewno nie pokryje. Odpisaliśmy że jeżeli nie odbierze towaru który zamówił i był wysłany w dzień w którym go informowaliśmy zostanie skreślony z listy naszych kontrahentów, bo cenimy sobie poważne i rzetelne podejście do handlu. Mamy dużo stałych i poważnych klientów a przybywa ich coraz więcej. W kolejnym mailu użytkownik o nicku "jarmar1234" zwyzywał nas że skreślimy go z listy kupujących i tak zakończyliśmy współpracę z nim. Przestrzegam przed tym kupującym, bardzo niepoważne podejście, brak profesjonalizmu i odpowiedzialności w swoich zamówieniach. O całej sprawie rozmawiałem osobiście z adminem portalu CHH.pl odpowiednie działania w sprawie zakupów Pana ""jarmar1234"" zostały już podjęte.

Pozdrawiam
MYRLAND

#14 2010-07-02 11:20:45
stan
Kupujący

Witam.
To ja również odpowiem na wyjaśnienia sprzedającego GO GO RINO
Moje zamówienie było małe ponieważ zawsze pierwsze zakupy w nowym miejscu robię małe i wybieram kilka różnych artykułów aby przetestować towar jak i wiarygodność sprzedającego. Co do faktury to nie była zaniżona o brakujące przedmioty, tylko dostałem je chyba po miesiącu wyjaśniania-dzwonienia i pisania. Co do kontaktu to nie mam zastrzeżeń telefonicznie bardzo miła pani zapewniała że wszystko jest wyjaśnione i towar jest wysłany co było nieprawdą a na koniec zamiast przepraszam dostałem wiadomość że jak mi  się coś nie podoba to mam u nich nie kupować i do tego się zastosuję

#15 2010-10-02 20:17:24
naomcia
Kupujący

Witam ja również mam przykre doświadczenie z tą firmą.Zamówiłam kilka rzeczy w paczce nie było wszystkiego ale na fakturze którą otrzymałam i za którą zapłaciłam było policzone wszystko.Po zgłoszeniu pan od razu stwierdził że koszty za nie otrzymane produktybędą mi zwrócone.Stwierdził że wysłał pocztą tak jak chciałam.trwa to już prawie miesiąc i żadnych pieniędzy nie otrzymałam.Gdy poprosiłam o przesłanie mi kopi potwierdzenia przelewu zamilkł.Ja nie polecam robienia zaku
pów u nich.                                               
                                              u u

#16 2011-03-22 09:14:33
GO_GO_RINO
Sprzedający

Odpowiedź na posta użytkownika o nicku "naomcia"

Szanowna Pani "naomcia" nie otrzymała Pani dwóch pozycji z kilkunastu ponieważ nie mieliśmy konkretnych modeli, oczywiście była Pani poinformowana o tym, pomimo tego kazała Pani wysłać zamówienie i żebyśmy dosłali te dwie pozycje kiedy już nam się pojawią na magazynie. Po prawie dwóch tygodniach napisała Pani czy mamy już na stanie te produkty, nie mieliśmy ich nadal, więc sam zaproponowałem zwrot pieniędzy. Nie podała Pani nr konta do zwrotu bo jak stwierdziła że jeszcze go nie założyła.(trochę dziwne jest handlować nie mając konta w banku ale nie mnie jest to oceniać). Kazała sobie Pani zwrócić pieniądze przekazem pocztowym, tak też zrobiliśmy, a że Poczta Polska takie przekazy dostarcza w minimum 3-5 dni to proszę nie mieć do nas o to pretensji.

Mimo wszystko zapraszam do dalszej współpracy.

MYRLAND
www.myrland.com.pl

#17 2011-03-29 18:32:35
Grigor
Kupujący

Widzę tutaj samych ujadaczy na firmę myrland.
Jak to się mówi złej baletnicy przeszkadza rąbek u spódnicy ...

Ja osobiście mam same dobre wspomnienia z transakcji z firmą myrland. W ciągu roku dokonuję u nich zakupów kilkadziesiąt razy i mogę śmiało polecić. Kto pyta nie błądzi więc zawsze można do nich zadzwonić i się dopytać o stan realizacji, chyba że ktoś się wstydzi rozmawiać przez telefon to najlepiej powiedzieć, że słaby kontakt ze sprzedawcą. Handluje od kilku lat i w swoim doświadczeniu mam współpracę z naprawdę różnymi firmami. Akurat do Myrlandu nie mam żadnych zastrzeżeń co więcej, z tego co się orientuję ta firma ma dobrą opinię ale jak zawsze ktoś znajdzie się któremu coś nie pasuje...

#18 2011-12-01 21:32:41
mkswiking
Kupujący

A czy na Waszej stronie można mieć również konto hurtowe ? Lub czy istnieje strona hurtowa ?

#19 2011-12-29 10:38:43
GO_GO_RINO
Sprzedający

Witam

Odpowiedź na posta użytkownika o nicku "mkswiking" w chwili obecnej jeszcze nie stworzyliśmy profilu hurtownik na stronie www.myrland.com.pl ale zapewniam że przy zamówieniach hurtowych robię doskonałe ceny. Proszę zatem wysyłać zapytania ofertowe, najlepiej z ilościami produktów jakie Państwa interesują na pewno uzgodnimy satysfakcjonującą Państwa cenę.

Zapraszam do dalszej współpracy.

MYRLAND
www.myrland.com.pl

#20 2012-02-16 10:23:01
5201
Kupujący

Witam
- do firmy myrland

w Ofercie kontat ze sprzedającym złożyłem ofertę kupna.
Bez odpowiedzi. Może za mało zamówiłem.W dzisiejszych czasach
niestety nie kupuje się towaru na wagony kolejowe
Szkoda pieniążki z ochotą zagospodarowała konkurencja

sklepsportlechtanski

#21 2012-02-29 11:46:13
GO_GO_RINO
Sprzedający

Witam

Odpowiedź na posta użytkownika o nicku "5201" sklepsportlechtanski - nie otrzymaliśmy żadnego zamówienia od Państwa, ani oferty kupna. E-mail jak i nr tel. podany w danych Firmy więc proszę pisać i zamawiać. Zapewniam Państwa że realizujemy najmniejsze zamówienie nawet za 10zł.

Zapraszam do dalszej współpracy.

MYRLAND
www.myrland.com.pl

Pierwszy raz w CHH.pl?

Kursy średnie NBP
us1 USD3.42 PLN
eu1 EUR4.35 PLN
ch1 CHF3.62 PLN
gb1 GBP5.43 PLN