Pełne wykorzystanie forum

Tylko użytkownik zalogowany ma pełne prawa do zakładania nowych postów i odpowiadania na istniejące.

Nie masz konta? Zarejestuj się!

#1 2010-01-19 13:21:05
Honest
Kupujący

Miniprice

Ten "hurtownik" sprzedaje w hurcie w cenach zbliżonych lub wyższych po jakich wystawia ma Allegro w detalu.
Przykład:
CHH minimum 50 szt.
http://www.chh.pl/produkty/45707/NIVITE … LED_E27_22

Allegro 1szt.
http://www.allegro.pl/item880199444_niv … _220v.html

Nie nazwę tych praktyk po imieniu bo nie wypada na forum używać takich słów...

#3 2010-01-20 07:31:17
sniver
Zespół CHH.pl

Re: Miniprice

Portal CHH.pl nie reguluje ani nie odpowiada po jakich cenach są sprzedawane produkty. Jeśli ktoś sprzedaje w wysokiej cenie tym samym robi krzywdę samemu sobie - bo nie znajdzie tu klientów...

#4 2010-01-20 10:24:44
Honest
Kupujący

absolutnie nie oczekuję odpowiedzialności, ani interwencji ze strony CHH. Chciałbym jednak liczyć na zdrowy rozsądek sprzedających. To troszkę nie w porządku wobec kupujących. :)

#5 2010-01-20 13:03:30
rabacik
Kupujący

No właśnie
"Portal CHH.pl nie reguluje ani nie odpowiada po jakich cenach...",dlatego pewnie zniknął kącik"Zgłoś jeśli znajdziesz wyższe ceny" czy coś takiego co było kiedy zarejestrowałem się pierwszy raz na portalu.To też nie przynosi chwały a wręcz wskazuje na coś innego.Choć z drugiej strony nie dziwię się administracji jeśli zna się pewne osoby a to już nie sprzyja popularności.Po prostu portal robi się nieciekawy.Dobrze że prosperują tu jeszcze hurtownie które dbają o klientów.Pozdrawiam i życzę owocnych przemyśleń.

#6 2010-01-20 20:36:11
annamaria
Sprzedający

i tym sposobem przeciętny kupujący traci sens kupowania, bo po co jak nie ma szans na zarobienie , chyba że będzie to sprzedawał na zapadłej wsi, chociaż tam też już mają neta ;)

#7 2010-01-20 22:25:00
toto27
Sprzedający

rabacik napisał:

No właśnie
"Portal CHH.pl nie reguluje ani nie odpowiada po jakich cenach...",dlatego pewnie zniknął kącik"Zgłoś jeśli znajdziesz wyższe ceny" czy coś takiego co było kiedy zarejestrowałem się pierwszy raz na portalu.To też nie przynosi chwały a wręcz wskazuje na coś innego.Choć z drugiej strony nie dziwię się administracji jeśli zna się pewne osoby a to już nie sprzyja popularności.Po prostu portal robi się nieciekawy.Dobrze że prosperują tu jeszcze hurtownie które dbają o klientów.Pozdrawiam i życzę owocnych przemyśleń.

Nie masz racji.

Niestety nikt ci nie napisze recepty na zarabianie na allegro ale wierz mi ze przy cenach na chh mozesz na wspomnianym portalu spokojnie zarabiac pieniadze,

pozdrawiam

#8 2010-01-20 22:26:30
toto27
Sprzedający

annamaria napisał:

i tym sposobem przeciętny kupujący traci sens kupowania, bo po co jak nie ma szans na zarobienie , chyba że będzie to sprzedawał na zapadłej wsi, chociaż tam też już mają neta ;)

podobnie jak poprzedni post, troszeczke wiecej spostrzegawczosci i mozna zarabiac,

pozdrawiam

#9 2010-01-21 09:59:08
rabacik
Kupujący

I zgadzam się z toto27,tylko czemu nie na tym co chciałbym też wprowadzić do oferty.A jeśli chodzi o spostrzegawczość to nie tylko ja ale i wielu innych kupujących widzi te anomalia.Jak jest towar godny uwagi i w miarę możliwej cenie to znowu hurtownia zbiera takie oceny,że po prostu tam nie kupuję i w wielu przypadkach(na szczęście mało) jest na odwrót.

#10 2010-01-22 09:48:02
annamaria
Sprzedający

toto27 napisał:
annamaria napisał:

podobnie jak poprzedni post, troszeczke wiecej spostrzegawczosci i mozna zarabiac,

pozdrawiam

mnie to akurat nie przeszkadza bo z kupna przeszłam na sprzedaż, ale nie sprzedaje na alegro ,a  ta spostrzegawczość sprawiła, że sama dotarłam do odbiorców bezpośrednich , a to tak tylko dla rozrywki i pośmiania chwila relaksu była ;)

#11 2010-01-27 20:31:32
czarna
Kupujący

ceny oferowane przez hurtownie na CHH są zdecydowanie zawyżone

#12 2010-02-07 22:50:46
miniprice
Sprzedający

Honest napisał:

Ten "hurtownik" sprzedaje w hurcie w cenach zbliżonych lub wyższych po jakich wystawia ma Allegro w detalu.
Przykład:
CHH minimum 50 szt.
http://www.chh.pl/produkty/45707/NIVITE … LED_E27_22

Allegro 1szt.
http://www.allegro.pl/item880199444_niv … _220v.html

Nie nazwę tych praktyk po imieniu bo nie wypada na forum używać takich słów...

Panie HONEST Prosze dokładnie sprawdzic oferte Allegro a później zabierać głos na forum - oferta na allegro zarówki NIVITEC 36 led uwzgledniajac dopłaty jest o 1,90 drozsza niz oferta hurtowa na CHH - poza tym cena 8,20 to najnizsza hurtowa oferta na ten produkt wsrod  oferujacych go do sprzedazy hurtowni.

#13 2010-02-07 23:00:32
miniprice
Sprzedający

Honest napisał:

http://www.chh.pl/produkty/55545/PANCERNA_latarka_testowana_w_TV_MOC_52_LED

http://www.allegro.pl/item880199463_pan … 16_60.html

Co miniprice robi w CHH?????

Taka sama sytuacja oferta na allegro uwzględniająca dopłaty jest o ponad 4,00 droższa niż oferta hurtowa na CHH.

Panie HONEST proszę szczegółowo zapoznawać sie z ofertą na allegro i uwzględniać dopłaty wynikające z zakupów większej ilości niż jedna sztuka - doplaty te widnieją w polu "Dodatkowe informacje o przesyłce i płatności"

Pytania "co miniprice tu robi" są co najmniej nie na miejscu, posiadamy rzesze zadowolonych klientów i Pan nie ma prawa zabraniać nam sprzedaży ani zabraniać naszym klientom zakupu u nas.

Pozdrawiam i mimo wszystko zapraszam do współpracy :)
MG

#14 2010-02-09 16:06:58
Honest
Kupujący

miniprice napisał:

Pan nie ma prawa zabraniać nam sprzedaży ani zabraniać naszym klientom zakupu u nas.

Oczywiście nie mam prawa zabraniać... Dlatego też tego nie robię. :)

#15 2010-02-09 16:57:07
annamaria
Sprzedający

z ciekawości przekopałam stronę miniprice tu i w hurtowni i żadnych rabatów nie znalazłam chyba pora na mocniejsze soczewki ;)

#16 2010-02-09 17:34:52
miniprice
Sprzedający

...hmm , nie bardzo rozumiem o co chodzi z tymi rabatami :( - podsumowywując wątek zachęcam do zadawania pytań - wszystkie ceny mogą podlegac negocjacjom przy rozsądnych zamówieniach...
Pozdrawiam
MG

#17 2010-02-11 19:10:33
rabacik
Kupujący

Szanowny MINIPRICE.W handlu ogólnie siedzę od 1970 r.Jeśli jakakolwiek hurtownia w której zamawiam towar stawia warunek cytuję-..." wszystkie ceny mogą podlegac negocjacjom przy rozsądnych zamówieniach..."-to kończę szybko taką rozmowę.Nie można wbić się w rynek kupując coś po wyższej cenie.Kupiec X(ten duży) kupi u Was np 20szt po 10 pln raz na miesiąc a ja (ten mały)kupię raz 5szt po 12pln i to będzie ostatni raz.Lecz jeśli ja kupię to po 10pln to kupię np 4 razy w miesiącu lecz w Waszym mniemaniu dalej będę małym drobnym kupcem.Tym bardziej że większych można gratyfikować np przesunięciem terminu płatności,transportem gratis itp..Niestety handel jest okrutny i macie prawo napisać-"Chcesz to kupuj nie chcesz to nie zawracaj głowy"-to Wasz prawo tylko czy o to chodzi w zabieganiu o klienta.
PS
Jedna z hurtowni nieobecna na CCH też tak myślała ustawiając sobie dziwne minimum logistyczne.Miałem do nich blisko więc odpadała im sprawa wysyłki.Podziękowali mi za współpracę bo byłem za mały mimo że byłem tam raz w tygodniu,teraz żeby nie wydawało się im że są pępkiem świata biorę w innej hurtowni która nie ma min logistycznego i moje zamówienia są już 2,3 razy większe.
WNIOSEK-szanuj brachu tego małego bo zostaniesz bez niczego.
Pozdrawiam.

#18 2010-02-18 18:23:16
miniprice
Sprzedający

Szanowny użytkowniku rabacik - mamy kilku klientow ktorzy zgodnie z wcześniejszą umową kupują towar w cenach hurtowych w dowolnych ilościach , nie mają od nas żadnych wymagań dotyczacych ilości , mamy jednak wymaganie aby zamóienie przekroczyło pewien próg kwotowy (do indywidualnego uzgodnienia np 500,00)

Wszystko jest do uzgodnienia

Pozdrawiam
MG

#19 2010-03-18 17:48:31
superprice
Kupujący

Totalna porażka.
Miniprice na CHH Abtronic x2 sprzedaje po 73pln, a na allegro po 69pln
CO ONI TUTAJ ROBIĄ??
W IMIENIU WSZYSTKICH PROSZE CHH WKONCU O INTERWENCJE W TYCH SPRAWACH
Gdyż nie jestem pierwszy któremu to się nie podoba

Pozdrawiam wszystkich

#20 2010-03-19 06:56:10
sniver
Zespół CHH.pl

W imieniu Portalu CHH.pl pragnę przytoczyć regulamin który każdy z Państwa zaakceptował.

W 6 punkcie widnieje zapis następującej treści: "[...] Wszystkie kwestie związane z rabatami, oraz negocjacje i spory, odbywają się bezpośrednio pomiędzy kupującym a Sprzedającym."

Z kolei następny punkt czyli 7, określa stanowisko zarówno Portalu CHH.pl jak również jego polityki wobec sprzedających: "Administrator nie jest pośrednikiem w zawieranych transakcjach, a jedynie udostępnia narzędzia oraz miejsce do ich przeprowadzenia. W związku z tym nie jest stroną umowy sprzedaży i nie ponosi odpowiedzialności za przeprowadzane transakcje i produkty oferowane przez Sprzedających [...]".

Z powyższego łatwo wywnioskować że administrator Portalu, nie ma nic wspólnego z polityką cenową wspomnianej firmy. To sprzedawcy ustalają ceny, mają możliwość określenie limitu cenowego (cena minimalna). W konsekwencji oznacza to że z nimi samymi (czyli sprzedającymi) należy się kontaktować w sprawie np. ewentualnych negocjacji cen.

Według naszej subiektywnej oceny możemy z całą odpowiedzialnością powiedzieć że firma Mini Price to marka godna zaufania. Oni sami twierdzą że "można się z nimi dogadać" - co widać 2 wpisy wcześniej. Zachęcam do współpracy i bezpośredniego kontaktu.

Opublikowane fragmenty regulaminu mają odzwierciedlenie z dnia: 19 marca 2010 r.

#21 2010-03-19 19:29:53
cdmania
Sprzedający

Cudowna słodka odpowiedż.Czyli za nic nie odpowiadamy!Czy to jest portal dla wystawców hurtowych czy dla wszystkich!!!?Nie czepiam sie tutaj konkretnej hurtowni, ale zastanawia mnie stanowisko portalu CHH.Czy nie istnieje żadna weryfikacja firm przedstawiających tu swoje wyroby w cenach tzw. hurtowych a sprzedających swoje towary gdzie indziej w takich samych detalicznych??Czy, przy wielu negatywnych komentarzach odbiorców
ktoś został usuniety z tego portalu?Czy wystarczy sie zarejestrować.umiescić swoją ofertę i liczyć na naiwnośc kupujących??Na czym polega jakakolwiek kontrola firm wystawiających tu swoje produkty czy też wogóle ona nie istnieje.
Wystarczy nip,regon itp żeby mienić sie "hurtownią" "bezposrednim importerem" żeby zaistnieć na tym portalu?Co w takim razie znaczy opis "centrum handlu hurtowego".Cytowanie punktów regulaminu nie jest chyba żadną odpowiedzią dla rozżalonych klientów firm które
korzystają z Państwa portalu.Może lepiej zająć się nierzetelnymi
oferentami.Może trochę mniej wpływów z wystawianych ofert ale o ile lepsza wiarygodność.Pozdrawiam cały zespół CHH.

#22 2010-03-19 19:47:15
annamaria
Sprzedający

to samo chciałam napisać, cytowanie regulaminu ok, pięknie ładnie wszystko fajnie to rozumiem, neutralizm ponad wszystko, kasa od zarejestrowanej firmy ok, ale ta darmowa reklama na końcu konkretnej firmy , jakiś ekstra bonus dla  "lepszych" ...

#23 2010-03-21 17:00:39
Honest
Kupujący

REGULAMIN, regulamin i regulamin.....

A może ktoś z zespołu chh.pl wyjaśni po co przy każdym produkcie jest:

"Produkt tańszy gdzie indziej?
Produkt narusza zasady?
Zgłoś »"

#24 2010-03-21 17:11:57
annamaria
Sprzedający

Honest napisał:

REGULAMIN, regulamin i regulamin.....

A może ktoś z zespołu chh.pl wyjaśni po co przy każdym produkcie jest:

"Produkt tańszy gdzie indziej?
Produkt narusza zasady?
Zgłoś »"

żeby ładnie wyglądało ;)

#25 2010-03-21 19:16:49
Honest
Kupujący

Dla rozluźnienia atmosfery i "poprawienia humoru" zobaczcie to:
http://www.chh.pl/produkty/55629/STARTE … zetwornica

polecam lekturę opisu :D 
"...Jedyny taki starter na allegro !!!..."

Dla miniprice allegro jest widocznie priorytetem.

Pierwszy raz w CHH.pl?

Kursy średnie NBP
us1 USD3.10 PLN
eu1 EUR3.97 PLN
ch1 CHF3.06 PLN
gb1 GBP4.76 PLN

Stopka forum