Pełne wykorzystanie forum
Tylko użytkownik zalogowany ma pełne prawa do zakładania nowych postów i odpowiadania na istniejące.
Nie masz konta? Zarejestuj się!
#1 2010-01-19 13:21:05
- Honest
- Kupujący
Miniprice
Ten "hurtownik" sprzedaje w hurcie w cenach zbliżonych lub wyższych po jakich wystawia ma Allegro w detalu.
Przykład:
CHH minimum 50 szt.
http://www.chh.pl/produkty/45707/NIVITE … LED_E27_22
Allegro 1szt.
http://www.allegro.pl/item880199444_niv … _220v.html
Nie nazwę tych praktyk po imieniu bo nie wypada na forum używać takich słów...
#2 2010-01-19 13:27:25
- Honest
- Kupujący
Re: Miniprice
http://www.chh.pl/produkty/55545/PANCER … MOC_52_LED
http://www.allegro.pl/item880199463_pan … 16_60.html
Co miniprice robi w CHH?????
#3 2010-01-20 07:31:17
- sniver
- Zespół CHH.pl
Portal CHH.pl nie reguluje ani nie odpowiada po jakich cenach są sprzedawane produkty. Jeśli ktoś sprzedaje w wysokiej cenie tym samym robi krzywdę samemu sobie - bo nie znajdzie tu klientów...
#4 2010-01-20 10:24:44
- Honest
- Kupujący
absolutnie nie oczekuję odpowiedzialności, ani interwencji ze strony CHH. Chciałbym jednak liczyć na zdrowy rozsądek sprzedających. To troszkę nie w porządku wobec kupujących. :)
#5 2010-01-20 13:03:30
- rabacik
- Kupujący
No właśnie
"Portal CHH.pl nie reguluje ani nie odpowiada po jakich cenach...",dlatego pewnie zniknął kącik"Zgłoś jeśli znajdziesz wyższe ceny" czy coś takiego co było kiedy zarejestrowałem się pierwszy raz na portalu.To też nie przynosi chwały a wręcz wskazuje na coś innego.Choć z drugiej strony nie dziwię się administracji jeśli zna się pewne osoby a to już nie sprzyja popularności.Po prostu portal robi się nieciekawy.Dobrze że prosperują tu jeszcze hurtownie które dbają o klientów.Pozdrawiam i życzę owocnych przemyśleń.
#6 2010-01-20 20:36:11
- annamaria
- Sprzedający
i tym sposobem przeciętny kupujący traci sens kupowania, bo po co jak nie ma szans na zarobienie , chyba że będzie to sprzedawał na zapadłej wsi, chociaż tam też już mają neta ;)
#7 2010-01-20 22:25:00
- toto27
- Sprzedający
rabacik napisał:No właśnie
"Portal CHH.pl nie reguluje ani nie odpowiada po jakich cenach...",dlatego pewnie zniknął kącik"Zgłoś jeśli znajdziesz wyższe ceny" czy coś takiego co było kiedy zarejestrowałem się pierwszy raz na portalu.To też nie przynosi chwały a wręcz wskazuje na coś innego.Choć z drugiej strony nie dziwię się administracji jeśli zna się pewne osoby a to już nie sprzyja popularności.Po prostu portal robi się nieciekawy.Dobrze że prosperują tu jeszcze hurtownie które dbają o klientów.Pozdrawiam i życzę owocnych przemyśleń.
Nie masz racji.
Niestety nikt ci nie napisze recepty na zarabianie na allegro ale wierz mi ze przy cenach na chh mozesz na wspomnianym portalu spokojnie zarabiac pieniadze,
pozdrawiam
#8 2010-01-20 22:26:30
- toto27
- Sprzedający
annamaria napisał:i tym sposobem przeciętny kupujący traci sens kupowania, bo po co jak nie ma szans na zarobienie , chyba że będzie to sprzedawał na zapadłej wsi, chociaż tam też już mają neta ;)
podobnie jak poprzedni post, troszeczke wiecej spostrzegawczosci i mozna zarabiac,
pozdrawiam
#9 2010-01-21 09:59:08
- rabacik
- Kupujący
I zgadzam się z toto27,tylko czemu nie na tym co chciałbym też wprowadzić do oferty.A jeśli chodzi o spostrzegawczość to nie tylko ja ale i wielu innych kupujących widzi te anomalia.Jak jest towar godny uwagi i w miarę możliwej cenie to znowu hurtownia zbiera takie oceny,że po prostu tam nie kupuję i w wielu przypadkach(na szczęście mało) jest na odwrót.
#10 2010-01-22 09:48:02
- annamaria
- Sprzedający
toto27 napisał:annamaria napisał:i tym sposobem przeciętny kupujący traci sens kupowania, bo po co jak nie ma szans na zarobienie , chyba że będzie to sprzedawał na zapadłej wsi, chociaż tam też już mają neta ;)
podobnie jak poprzedni post, troszeczke wiecej spostrzegawczosci i mozna zarabiac,
pozdrawiam
mnie to akurat nie przeszkadza bo z kupna przeszłam na sprzedaż, ale nie sprzedaje na alegro ,a ta spostrzegawczość sprawiła, że sama dotarłam do odbiorców bezpośrednich , a to tak tylko dla rozrywki i pośmiania chwila relaksu była ;)
#11 2010-01-27 20:31:32
- czarna
- Kupujący
ceny oferowane przez hurtownie na CHH są zdecydowanie zawyżone
#12 2010-02-07 22:50:46
- miniprice
- Sprzedający
Honest napisał:Ten "hurtownik" sprzedaje w hurcie w cenach zbliżonych lub wyższych po jakich wystawia ma Allegro w detalu.
Przykład:
CHH minimum 50 szt.
http://www.chh.pl/produkty/45707/NIVITE … LED_E27_22
Allegro 1szt.
http://www.allegro.pl/item880199444_niv … _220v.html
Nie nazwę tych praktyk po imieniu bo nie wypada na forum używać takich słów...
Panie HONEST Prosze dokładnie sprawdzic oferte Allegro a później zabierać głos na forum - oferta na allegro zarówki NIVITEC 36 led uwzgledniajac dopłaty jest o 1,90 drozsza niz oferta hurtowa na CHH - poza tym cena 8,20 to najnizsza hurtowa oferta na ten produkt wsrod oferujacych go do sprzedazy hurtowni.
#13 2010-02-07 23:00:32
- miniprice
- Sprzedający
Honest napisał:http://www.chh.pl/produkty/55545/PANCERNA_latarka_testowana_w_TV_MOC_52_LED
http://www.allegro.pl/item880199463_pan … 16_60.html
Co miniprice robi w CHH?????
Taka sama sytuacja oferta na allegro uwzględniająca dopłaty jest o ponad 4,00 droższa niż oferta hurtowa na CHH.
Panie HONEST proszę szczegółowo zapoznawać sie z ofertą na allegro i uwzględniać dopłaty wynikające z zakupów większej ilości niż jedna sztuka - doplaty te widnieją w polu "Dodatkowe informacje o przesyłce i płatności"
Pytania "co miniprice tu robi" są co najmniej nie na miejscu, posiadamy rzesze zadowolonych klientów i Pan nie ma prawa zabraniać nam sprzedaży ani zabraniać naszym klientom zakupu u nas.
Pozdrawiam i mimo wszystko zapraszam do współpracy :)
MG
#14 2010-02-09 16:06:58
- Honest
- Kupujący
miniprice napisał:Pan nie ma prawa zabraniać nam sprzedaży ani zabraniać naszym klientom zakupu u nas.
Oczywiście nie mam prawa zabraniać... Dlatego też tego nie robię. :)
#15 2010-02-09 16:57:07
- annamaria
- Sprzedający
z ciekawości przekopałam stronę miniprice tu i w hurtowni i żadnych rabatów nie znalazłam chyba pora na mocniejsze soczewki ;)
#16 2010-02-09 17:34:52
- miniprice
- Sprzedający
...hmm , nie bardzo rozumiem o co chodzi z tymi rabatami :( - podsumowywując wątek zachęcam do zadawania pytań - wszystkie ceny mogą podlegac negocjacjom przy rozsądnych zamówieniach...
Pozdrawiam
MG
#17 2010-02-11 19:10:33
- rabacik
- Kupujący
Szanowny MINIPRICE.W handlu ogólnie siedzę od 1970 r.Jeśli jakakolwiek hurtownia w której zamawiam towar stawia warunek cytuję-..." wszystkie ceny mogą podlegac negocjacjom przy rozsądnych zamówieniach..."-to kończę szybko taką rozmowę.Nie można wbić się w rynek kupując coś po wyższej cenie.Kupiec X(ten duży) kupi u Was np 20szt po 10 pln raz na miesiąc a ja (ten mały)kupię raz 5szt po 12pln i to będzie ostatni raz.Lecz jeśli ja kupię to po 10pln to kupię np 4 razy w miesiącu lecz w Waszym mniemaniu dalej będę małym drobnym kupcem.Tym bardziej że większych można gratyfikować np przesunięciem terminu płatności,transportem gratis itp..Niestety handel jest okrutny i macie prawo napisać-"Chcesz to kupuj nie chcesz to nie zawracaj głowy"-to Wasz prawo tylko czy o to chodzi w zabieganiu o klienta.
PS
Jedna z hurtowni nieobecna na CCH też tak myślała ustawiając sobie dziwne minimum logistyczne.Miałem do nich blisko więc odpadała im sprawa wysyłki.Podziękowali mi za współpracę bo byłem za mały mimo że byłem tam raz w tygodniu,teraz żeby nie wydawało się im że są pępkiem świata biorę w innej hurtowni która nie ma min logistycznego i moje zamówienia są już 2,3 razy większe.
WNIOSEK-szanuj brachu tego małego bo zostaniesz bez niczego.
Pozdrawiam.
#18 2010-02-18 18:23:16
- miniprice
- Sprzedający
Szanowny użytkowniku rabacik - mamy kilku klientow ktorzy zgodnie z wcześniejszą umową kupują towar w cenach hurtowych w dowolnych ilościach , nie mają od nas żadnych wymagań dotyczacych ilości , mamy jednak wymaganie aby zamóienie przekroczyło pewien próg kwotowy (do indywidualnego uzgodnienia np 500,00)
Wszystko jest do uzgodnienia
Pozdrawiam
MG
Kursy średnie NBP
![]() | 1 USD | 2.83 PLN |
![]() | 1 EUR | 3.89 PLN |
![]() | 1 CHF | 2.67 PLN |
![]() | 1 GBP | 4.29 PLN |