Pełne wykorzystanie forum
Tylko użytkownik zalogowany ma pełne prawa do zakładania nowych postów i odpowiadania na istniejące.
Nie masz konta? Zarejestuj się!
|
#1 2009-12-08 12:10:04
- Waterboy
- Kupujący
ADIPOL - Czy warto im zaufać? i robić u nich zakupy?
Witam, szukałem produktów i znalazłem je u was na portalu. Wystawia je firma Adipol, ale zastanawiam się czy warto im zaufać? bo nie chciałbym kupować kota w worku i nie chciałbym się denerwować. Jestem tutaj nowy, więc wolę najpierw zapytać.
pozdrawiam i czekam na wieści
#2 2009-12-10 17:41:38
- krajewski
- Kupujący
Re: ADIPOL - Czy warto im zaufać? i robić u nich zakupy?
Złożyłem zamowienie w Adipolu- zero odpowiedzi, zero wysyłki...
Co więcej - na Allegro znalazłem te same produkty taniej niz w chh
Wiec nawet nie myslałem o tym, zeby wyjasniac ta sprawe...
Ciekawe czy inni maja podobne doswiadczenia
#3 2009-12-11 06:53:50
- docze
- Sprzedający
Gratuluje poczucia humoru Pana zamówienie nr.56 zostało dawno zrealizowane (zresztą co tu dużo pisać jakie zamówienie , raczej zakup detaliczny)
NA DOWÓD:
Numer 3030017996543
Data nadania 2009-10-20 09:29
Stacja nadania KRA
Stacja doręczenia RAD
Nadawca ADIPOL
Odbiorca KRZYSZTOF KRAJEWSKI
Stacja KRA
Data stanu 2009-10-20 18:51
Opis Przyjęcie od kuriera (PK)
Stacja RAD
Data stanu 2009-10-21 07:44
Opis Wydanie kurierowi doręczającemu (WK)
Stacja RAD
Data stanu 2009-10-21 12:10
Opis Przesyłka doręczona (DS)
#4 2009-12-14 09:57:18
- luxor82
- Kupujący
Witam na 5 zamowien zadne nie bylo w 100% zgodne z tym co zamawialem
zamawoalem
- sauna belt velfrom dostalem jakas polska podrobke
- ped egg dostalem rozowy badziew pedi & mate
- pokrowiec na rower dostalem na motor
- pisak UV raz dostalem inny niz zamawialem a drugim razem nie dostalem wcale i od pazdziernika nie moge sie doczekac doslania towaru.
- masazer do glowy dostalem innej firmy niz na stronie
- ostrzalka do nozy dostalem inna
- byly jeszcze problemy z akumulatorkami ale nie pamietam juz dokladnie.
- problemy z wysylka zagraniczna a wszystko ze wzgledu na brak dobrej komunikacji - jedna dostawa mimo wszystko dotarla mialem troszke problemow bo kurier zostawil paczke gdzies kilka domow dalej druga zas dotarla na polski adres a w zamowieniu byl zagraniczny (roznicy kwoty wysylki nigdy nie otrzymalem pomimo mojego uporu)
Pozdrawiam i czekam na odp. ze strony adipol bo na maila doczekac sie jakos nie moge
#5 2009-12-14 19:59:59
- docze
- Sprzedający
Prosze o podanie nazwy firmy ukrywając się pod nazwą użytkownika nie jesteśmy w stanie odpisać na Pana pytania....
#6 2009-12-15 11:32:27
- luxor82
- Kupujący
Wcale sie nie ukrywam login jaki mam wszyscy widza a i na stronie adipol.pl mam taki sam. Jestem osoba prywatna nie prowadze firmy na terenie polski ale jak sadze nie powinno miec to zadnego znaczenia jesli chodzi o wspolprace.
#7 2009-12-15 11:39:49
- docze
- Sprzedający
Prosze o podanie nr zamówienia z którymi miał Pan opisany wyżej problem
#8 2009-12-15 13:00:48
- luxor82
- Kupujący
A to mozepan sie przedstawi bo "docze" wiele mi nie mowi.
Oto nr zamowien z jakimi mialem problemy mniejsze lub wieksze:
1033
1102
1185
1256
1344
Pozdrawiam towar kupiony bezposredno na stronie adipol.pl
#9 2009-12-15 18:36:29
- isaacx
- Sprzedający
krajewski napisał:Co więcej - na Allegro znalazłem te same produkty taniej niz w chh
Wiec nawet nie myslałem o tym, zeby wyjasniac ta sprawe...
Ciekawe czy inni maja podobne doswiadczenia
Przeczytaj to i sam zastanów się czy warto ?!
#10 2009-12-15 19:13:28
- docze
- Sprzedający
Widze że atakuje Pan z każdej strony jak Pan tylko może... udowodniliśmy że o zamówieniu o której wcześniej rzekomo była mowa
"Złożyłem zamowienie w Adipolu- zero odpowiedzi, zero wysyłki."
Pan otrzymał :
Data stanu 2009-10-21 12:10
Opis Przesyłka doręczona (DS)
czy Pan to robi dla żartów czy po prostu po to że nie ma nic innego do roboty ? -chyba tak
Jest jeszcze inna możliwość żałosna konkurencja?
Myśle że dalsza dyskusja z Panem na forum nie ma najmniejszego sensu.
Pozdrawiam i Życzę !!! WESOŁYCH ŚWIĄT !!!
:))
#11 2009-12-17 15:24:53
- luxor82
- Kupujący
Jestem ciekaw ile tutaj teraz bede czekal na odp.z adipolu bo po podaniu nr. zamowien myslalem ze jednak ktos odezwie sie na email a tu cisza.
#12 2009-12-23 11:48:53
- luxor82
- Kupujący
Jakos nie dziwi mnie ta cisza szybkosc z jaka odpowiadaja na maile jest expresowa wystarczy poczytac komentarze na allegro...
Pozdrawiam Wesolych Swiat i jak juz pisalem na mail do was ze jesli mi dacie gwarancje ze towar ktory kupie beddzie identyczny z tym co aktualnie macie na stronie to go wezme ale widac macie to gdzies bo i na to nie potraficie odpisac. wiec jak tez mam gdzies taka firme.
a co do zaleglego towaru to czekam jeszcze kilka dni a pozniej sam sie wybiore osobiscie albo bede zmuszony poczynic inne kroki.
#13 2009-12-23 18:36:48
- docze
- Sprzedający
Czy jest Pan poważny ? składa Pan zamówienia nie realizując ich... pisze Pan :
"jesli mi dacie gwarancje ze towar ktory kupie beddzie identyczny z tym co aktualnie macie na stronie to go wezme "
to prosze nie składać zamówień i prosze nie zawracać głowy nikt Pana do zakupów u Nas nie zmuszał i nie zmusza
dalszą korespondencje uważamy za bezsensowną
POZDRAWIAM I ŻYCZĘ WESOŁYCH ŚWIĄT
#14 2009-12-24 10:45:04
- luxor82
- Kupujący
Gdyby wszyscy z was bardziej przykladali sie do pracy to wiedzielibyscie o czym pisze. Nie skladalem zamowienia lecz chcialem tylko gwarancji ze jesli zloze zamowie to dostane to co zamwaialem a nie jak zwykle cos innego innych firm itd. lub brak.
Tak wlasnie mnie Pan ostatecznie przekonal do tego by wiecej z wami nie handlowac.
Mam nadzieje ze dla przyszlych waszych kontrachentow caly ten post bedzie mala przestroga ze jestescie malo wiarygodna i nie rzetelna firma.
Ok wiec czekam jeszcze kilka dni na doslanie towaru lub zwrot pieniedzy plus 59,02 zl z tytulu kolejnen waszej pomylki czyli jak juz pisalem zamawialem kuriera zagranicznego a towar dostarczyliscie pod polski adres. Kwota ta moze byc rozliczona w towarze ale tylko i wylacznie w "MAGICZNE PISMO PISAK UV+CZYTNIK"
#15 2009-12-26 17:57:24
- jutax21
- Sprzedający
powiem tak. Zakupy u Adipola robiłem juz 3 krotnie na stronie ich www. Z jednej strony moge polecic tą firme nie wiem jak inni . Ale nie jest żle. Fakt faktem czas realizacji toroszkę długoway. Ale konkretny jesli zamawia sie wieksza ilośc. ja zamawiam średnio po 50 -100-200 sztuk
Miałem tylko 1 raz problem ostatnio. Na stronei podana ilosc sztuk dostepnych wykupiłem wszystkie gdyż zalezało mi na towarze , a w sumie na czasie bardziej. po 2 dniach dostałem informacjeże towaru nie ma bedzie dopiero za 10 dni. Myslałem ze mnie szlak trafi najjaśnieszy !!!! Kase oddale ale to nie zmienia faktu że tu cos nie tak. po za tym na allegro pod nazwą : " adipol_p " i " alligohurt " sprzedaja swoje produkty taniej niż na CHH pl a także u siebie na stronie , zobaczcie moj dzisiejszy przykład wagi szklamnej za 18.99 zł z alegro. ZASTANÓWCIE SIE PROSZE WAS TROCHE NAD SWOJĄ POSTAWĄ. Bo choćbym chciał juz dzis złozyc zamowienie na ok. 5.800 zł to tego nie zrobi bo wtopie kase. Bo na towarze bym miał od 0.2 do 0.50 zł juz z dodaniem w aukcji : dopłata do kolejnej sztuki np. 2 czy 3 zł. Po prostu sprzedaja towar na allegro po cenach HURTOWYCH !!!
ZASTANOWCIE SIE NAD TYm !
#16 2010-04-20 16:00:42
- Mail-Order Shop
- Kupujący
Witam
Ja jak na razie zamówiłem w sumie 3 paczki :)
Pierwsza miała pójść z wpłatą na konto, ale napisałem maila 16.04.2010 z prośbą za pobraniem, bo nie wiem kiedy ją zrealizują.Nie ma sensu blokować sobie pieniędzy.
Dzisiaj domówiłem kolejne 2.
Wysłałbym nawet własnego kuriera - przynajmniej po tą pierwszą na której najbardziej mi zależy, ale ciężko się umówić na odbiór z powodu braku telefonu echh a kontakt mailowy jakoś się urwał :(
Teraz pozostało czekać na te trzy paczki :)
Coś więcej napiszę jak je dostanę :)
#17 2010-05-03 10:34:53
- artakos
- Kupujący
Jeszcze nie zamawiałem w tej firmie.
Czytając powyższe odnoszę wrażenie, że nabijają ludzi w butelkę.
Pierwszy raz się spotykam, aby cena detaliczna tego samego produktu była niższa od ceny hurtowej oczywiście tej samej firmy.
Zadałem pytanie przedstawicielowi Adipolu czy zamawiając towar poprzez hurtownię otrzymam cenę z ich aukcji na allegro?
Do dzisiaj nikt nie raczył mi odpowiedzieć.
Pomimo iż od niedawna jestem użytkownikiem cch to jednak działalność prowadzę blisko 18 lat i przestrzegam innych aby dokonywali zakupów w hurtowniach które szanują swoich obecnych jak i potencjalnych klientów.
Pozdrawiam prawdziwe hurtownie Artakos
Ostatnio edytowany przez artakos (2010-05-03 11:04:03)
#18 2010-05-07 14:42:29
- Mail-Order Shop
- Kupujący
Hmm teraz mogę coś więcej napisać :)
Paczki dochodzą. Na początku przy pierwszych przesyłkach troszkę to trwało 1877 1909 ..., ale pani Paulina chyba się rozkręciła. Teraz paczki przychodzą jak na tą firmę zawaloną allegro błyskawicznie 2 - 3 dni i paczkę mam u siebie:)
Na allegro jak na razie nie kupuję od nich bo by się już kompletnie pomieszało.Chciałbym na niektóre rzeczy ceny podobne do tych na allegro. Zaoszczędziliby na prowizji allegro więc czekam cierpliwie na odpowiedź. Może zasłużę :)A jak nie to trzeba będzie klikać również na allegro :(
Jak na razie 6 zamówień od nich odebrałem. W drodze jeszcze 2 i mam zamiar składać następne.
Forma kontaktu tylko mailowa. W 99 % zawartość jest kompletna.
Jeśli czegoś brakuje to trzeba napisać do nich. Ja czekam na kartridże i w końcu je chyba włożą do którejś paczki:)jak nie zapomną :)Ogólnie zamawiam dosyć sporo w różnych firmach.
Towaru z reguły nie oddaję. Mogą być drobne nieścisłości z tym co jest u nich na stronie. Okazać się może, że mają też inne kolory towaru albo z innymi kółkami :)Ja się tym tak bardzo nie przejmuję, bo nie raz otwierało się kartony prosto z fabryki z Chin a tam towar inny. Trzeba to po prostu sprzedać.
Na maile odpowiadają. Na pytanie dlaczego nie było 1 pozycji w przesyłce wyjaśnili, że jest w tej chwili niedostępna.
Ogólnie jesteśmy zadowoleni
#19 2010-05-21 00:09:01
- faatmaan
- Kupujący
zamówiłem towar na poczatku maja, żeby było szybciej wpłaciłem pieniądze przekazem a nie za pobraniem. Na dzień dzisiejszy paczki nie widać, na maile nikt nie odpowiada a kontaktu telefonicznego brak. Czyżbym stracił moje pieniadze?
#20 2010-05-21 19:00:48
- docze
- Sprzedający
Witam prosze o podanie nr zamówienia
#21 2010-05-21 21:49:41
- faatmaan
- Kupujący
1957
#22 2010-05-22 12:23:25
- awalotek
- Sprzedający
Witam
Jak to czytam to mi się nóż w kieszeni otwiera... Sami mieliśmy do czynienia z firmą Adipol i serdecznie NIE POLECAM współpracy. Minusy współpracy z ta firmą:
-prawie zerowy kontakt,
-zdaje się,że pracownicy mają problem ze zliczeniem produktów podczas ich pakowania do wysyłki,
-ceny na Allegro niższe niż w ofercie hurtowej!
A tak już bardziej szczegółowo, to... Zamówiliśmy 10 szt. długopisów z kamerą i 4 były zepsute. Reklamacja wydłużyła się w czasie ogromnie z winy Adipolu (musieliśmy im udowadniać,że otrzymali paczkę, włacznie z reklamacją przesyłki na poczcie, po to by okazało się, że paczka dotarła do nich terminowo! Paranoja!). Podobnie było ze źle wystawioną przez Adipol fakturą, której notę korygującą wysłaliśmy natychmiast a Adipol oczywiście niczego nie otrzymał. Hmm...może oni w jakimś innym wymiarze się schowali?!
Aha, co do reklamowanych długopisów, to z czterech w końcu przesłanych nam przez Adipol trzy nie działały!
Trudno użyć w przypadku tej firmy jakiegokolwiek pozytywnego określenia a to co ciśnie się mi na usta zdecydowanie nie powinno znaleźć się na tym forum. Daliśmy sobie spokój, bo naprawdę szkoda nerwów!
Pozdrawiam serdecznie wszystkich zainteresowanych firmą Adipol i równie serdecznie ODRADZAM współpracy z tą firmą!
Ostatnio edytowany przez awalotek (2010-05-22 12:39:29)
#23 2010-05-22 15:15:30
- docze
- Sprzedający
Nr zamówień na CHH zaczynają się od nr zamówienia/skrót hurtowni np:
34/ADI/05/10
to co Pan podaje nie jest to nr zamówienia z chh więc nie wiem dlaczego rozpisuje się Pan na tym forum ....
#24 2010-05-23 13:07:37
- faatmaan
- Kupujący
jest to numer zamówienia bezpośrednio ze strony www.adipol.pl. A rozpisuję się na forum jak "docze" to określił bo wysyłanie maili bezposrednio do firmy nic nie daje. A forum dotyczy także tematu adipolu. A poza tym pytałem co z moim zamowieniem, a pan czy pani mi odpowiada że z tej strony chh zamówienia maja inny kod. To zwykłe odwracanie kota ogonem. Czekam na odpowiedź rzeczowa albo na towar albo na zwrot pieniadzy.
#25 2010-05-24 08:50:16
- faatmaan
- Kupujący
Złożyli Państwo zamówienie w esklepie firmy ADIPOL
http://adipol.pl/Adipol -pagelinkid_1208.html
Dziękujemy!
Ta wiadomość została wysłana 2010-05-01, o godzinie 18:19
ADIPOL
Adipol Bogusz Paulina Śledziejowice xxxxxx
Bank: Inteligo
Nr konta: xxxxxxxxxxxxxxxx
Otrzymano następujące zamówienie:
Zamówienie
Informacje o zamówieniu
Numer zamówienia : 1957
Data zamówienia : 2010-05-01
Stan zamówienia : wysłane
Informacje o kliencie
Rachunek dla
NIP:
Firma:
Pełna nazwa:
Adres:
Miasto:
Województwo: kujawsko-pomorskie
Kod pocztowy: 87-720
Telefon: xxxxxxxxxx
Fax:
Email: xxxxxxx
Wysyłka do
Firma:
Pełna nazwa: xxxxxxxx
Adres: xxxxxxxx
Miasto: ciechocinek
Województwo: kujawsko-pomorskie
Kod pocztowy: 87-720
Telefon: xxxxxxx
Fax:
Order Items
Ilość Nazwa Symbol Cena detaliczna Łączna cena brutto
2 METKOWNICA JEDNORZEDOWA MX-5500 560 7.32 PLN 14.64 PLN
1 NEOPRENOWY PAS ODCHUDZAJĄCY OBSZYWANY 250 5.86 PLN 5.86 PLN
15 REWELACYJNY masażer do głowy HIT 285 1.45 PLN 21.75 PLN
2 Zestaw 2szt uchwyty Push Up Pro - Ćwicz Pompki 345 14.03 PLN 28.06 PLN
5 MASAŻER DŁONI 395 3.05 PLN 15.25 PLN
2 AQUA GLOBES kule samoczynnie nawadniajace kwiaty 429 4.27 PLN 8.54 PLN
2 Sztućce Komplet 72 el. na 12 osob -Walizka- 15 57.34 PLN 114.68 PLN
2 SZKLANA WAGA KUCHENNA 5kg /1g /imperial 32 20.50 PLN 41 PLN
Łączna kwota netto: 204.74 PLN
Plus podatek VAT: 45.04 PLN
Koszty wysyłki: 30 PLN
Podatek od wysyłki: 5.41 PLN
Łączna kwota do zapłaty: 279.78 PLN
Uwagi klienta :
Informacje o płatności Informacje o wysyłce
brak Kurier Siódemka-Przedpłata na Konto
jest to ppotwierdzenie , że wysyłałem zamowienie i dostałem potwierdzenie zamówienia. Bo znowu ktoś odwróci kota ogonem. Widac datę 1.05.10, a do dzisiaj paczki brak.
Pierwszy raz w CHH.pl?
Gorące tematy
Kursy średnie NBP
![]() | 1 USD | 3.42 PLN |
![]() | 1 EUR | 4.35 PLN |
![]() | 1 CHF | 3.62 PLN |
![]() | 1 GBP | 5.43 PLN |