Pełne wykorzystanie forum

Tylko użytkownik zalogowany ma pełne prawa do zakładania nowych postów i odpowiadania na istniejące.

Nie masz konta? Zarejestuj się!

#1 2009-03-07 22:38:07
darek74
Zespół CHH.pl

Opinie o hurtowniach

Zapraszam w tym wątku do wypowiedzi na temat hurtowni które oferują swoje produkty na CHH.pl.
Zależy nam na poprawie jakości prezentowanych ofert oraz jak największym zadowoleniu Kupujących. Tylko dzięki komunikatom z rynku jesteśmy w stanie odpowiednio reagować.

Pozdrawiam Darek
Zespół CHH.pl

#2 2009-04-02 01:17:13
namaxa
Sprzedający

Re: Opinie o hurtowniach

Hurtownia Angela - złożyłem 2 zamówienia - do dziś (minęło 2 tygodnie) nie mogę się doprosić faktur, których mi nie dołożyli do paczek..... Działają nielegalnie???? firma krzak????

#3 2009-04-02 11:27:30
skalbaniok
Zespół CHH.pl

Witam serdeczni,

Sprawa została wyjaśniona :)

Pozdrawiam Monika

#4 2009-04-18 15:10:02
slavajetam
Kupujący

Angela w ogóle trochę miesza, na allegro swoje produkty sprzedaje taniej niż w CHH i bez żadnego limitu zamówienia...!!!!!!

#5 2009-04-20 14:24:26
skalbaniok
Zespół CHH.pl

Witam Serdecznie,

Niestety CHH.pl nie ma wpływu na ceny proponowane przez hurtownie.

Pozdrawiam Monika

#6 2009-04-23 23:27:10
slavajetam
Kupujący

Ale jeśli taka "ANGELA" zaniża ceny i na ALLEGRO w detalu sprzedaje taniej niż  w CHH w hurcie to chyba jest to (przynajmniej było) nie zgodne z regulaminem CHH.PL

Pozdrawiam

#7 2009-04-24 12:41:25
skalbaniok
Zespół CHH.pl

Witam Serdecznie,

Z tego co  już Pan wie, wiele się ostatnio zmieniło na CHH.pl. Ze względu na zmianę strategii, również regulamin ulegnie przekształceniu.

Pozdrawiam Monika

#8 2009-05-01 13:56:58
Richel
Sprzedający

skalbaniok napisał:

Witam Serdecznie,

Niestety CHH.pl nie ma wpływu na ceny proponowane przez hurtownie.

Pozdrawiam Monika

W starym regulaminie był taki zapis - nie wolno w innych kanałach dystrybucji podawać niższych cen.
W nowym możliwe, że nie będzie, ale nie zmienia to faktu że chore jest wystawianie na Allegro i w CHH tych samych cen. Moim zdaniem przy każdej hurtowni powinna być lista opinii klientów którzy dokonywali zakupów. Ja jako sprzedający bałbym się takiej opinii przy moim koncie sprzedawcy hurtowego. Ciekawe kto by u mnie kupił wiedząc, że na Allegro sprzedaję po tej samej cenie? To wystarczający straszak i nie trzeba nawet regulaminu zmieniać.

#9 2009-05-01 22:47:03
pars
Kupujący

cenna uwaga Richel i bardzo dobry pomysł !!!!!!!!

#10 2009-05-27 20:56:04
awis
Kupujący

Popieram . Są zasady które powinno się przynajmniej monitorować. I w miarę możliwości przedstawić w takim miejscu . Ja osobiście nie kupiłbym od kogoś w takiej sytuacji towaru.
pozdrawiam Robert

Ostatnio edytowany przez awis (2009-05-30 20:42:47)

#11 2009-09-13 10:35:04
Grigor
Kupujący

Również uważam , że to totalna głupota .
Jak , ktoś kto kupił hurtem towar ma sprzedać go gdziekolwiek jak na allegro i tak będzie cena w detalu taka sama a nawet niższa...

#12 2009-09-16 19:12:46
miniprice
Sprzedający

Jeśli ktoś z Was dokładnie przeanalizował proponowane ceny na Allegro to powinien zauważyć ,że w opisach aukcji coraz częsciej pojawiają sie dodatkowe informacje o opłatach związanych z zakupem wiekszej ilosci produktow. 

Przykład:
Koszt wysyłki dla 1 sztuki każda kolejna sztuka do wysyłki dodatkowy koszt 3,00

Zapis taki sprawia że przy zakupie wiekszej ilosci na Allegro oferta na CHH jest atrakcyjniejsza.

Dlaczego tak jest, otóż sprzedawcy , w tym niestety także i my musimy opierać sie na zarobku wynikajacym z kosztów wysyłek.

Taką sytuacje wymusił rynek - my też chcielibysmy sprzedawać normalnie , jednak podniesienie ceny spowoduje całkowite zatrzymanie sprzedaży

Pozdrowiam
Marcin
MINIPRICE.PL

#13 2009-09-17 01:18:35
slavajetam
Kupujący

Ja w MINIPRICE cos tam kiedyś kupiłem i fakt faktem na ALLEGRO sprzedałem więcej niż w sklepie takim fizycznym,ale moim zdaniem prawdą jest , albo detal w ALLEGRO albo HURT w CHH i na własnej stronie, ponieważ jeżeli by hurtownie zrezygnowały ze sprzedaży głównie na allegro to myslę ,że w hurcie by "opyliły" więcej towaru. Weżmy np. MAXY, daje czadu solidnie, kilku moich znajomych prowadzących sprzedaż na ALLEGRO i w swoich sklepach typu "wszystko po 5 zł"czy gdziekolwiek na straganach zaopatruje się właśnie w MAXY, bo MAXY nie handluje na ALLEGRO, tak,że nie wiem, albo albo, nieraz bym coś kupił w MINIPRICE czy innej hurtowni, ale jak widzę Ich towar na ALLEGRO to szukam hurtowni w której jest chociaż o parę groszy taniej ,a np. te 20gr na sztuce "czegoś tam" przy zamówieniu 200 sztuk to jednak się opłaca, a jak wiadomo nie zamawia się jednego asortymentu tylko kilka, a kilka asortymentu razy 50-200 sztuk to.... !
Pozdr. Sławek

#14 2009-09-17 16:16:04
miniprice
Sprzedający

Uczciwie rywalizując z firmą MAXY mozemy zaproponować równie atrakcyjne ceny :)

Nawiasem mówiąc portal CHH powinien być portalem ktory zrzesza klientów nie tylko sprzedających na Allegro ale również z tradycyjnych sklepów i hurtowni stacjonarnych.

Pozdrawiam
Marcin
MINIPRICE.PL

#15 2009-09-17 21:56:22
darek74
Zespół CHH.pl

Często otrzymujemy zgłoszenia, że ten sam sprzedawca sprzedaje towar na Allegro taniej. Jednak jak wspominał Marcin z Miniprice cena towaru regulowana jest przez koszty wysyłki. Allegro na pewno coś z tym zrobi bo coraz więcej ucieka im kasy z prowizji. Fakt faktem nie jest to normalna sytuacja. Widziałem kiedyś sprzedawcę który sprzedawał towar warty 50 zł za 5 zł a koszty wysyłki były 50 zł od każdej sztuki. Czy można uznać że ten sprzedawca miał cenę 5 zł ?
Co do klientów to zapewniam, że coraz więcej rejestruje się  właśnie tradycyjnych sklepów. Tyle, że tradycyjny sklep często nie zna tej chorej sytuacji z zawyżaniem kosztów wysyłki i dla niego cena towaru na Allegro jest ceną a nie częścią ceny. Tak więc trudniej im zdecydować się na zakup jak widzą że w hurcie sprzedają w podobnych cenach.
Co do tego, że hurtownie lub nawet importerzy sprzedają również w detalu na Allegro to oni prędzej czy później zostaną wyłącznie detalistami. Kto będzie chciał kupić u importera towar jak ten importer będzie robił swojemu klientowi konkurencję. Przykładem jest jeden importer z Warszawy który rozpoczął sprzedaż również na Allegro za namową nowego pracownika. Przez miesiąc czasu stracił 50% swoich stałych klientów hurtowych. Teraz odbudowuje u nich zaufanie. Miał wybór: albo zostać detalistą albo detalu się nie dotykać. Całe szczęście wybrał bycie prawdziwym importerem.

Pozdrawiam Darek

#16 2009-09-19 11:45:48
blackswan
Kupujący

Witajcie.

Jako sprzedawca i klient wielu hurtowni(zaopatrywałem się tez w wymienionych hurtowniach) doszedłem do takiej sytuacji,że właściwie żeby nie stracić(!) na produktach,które zakupiłem w hurtowni zarabiało się z wysyłek,bo sklepy tak zaniżyły ich ceny produktów na allegro!

Z czego żyją firmy sprzedające długopisy rażące prądem za 2,40 przez allegro- nie wiem.
Nie rozumiem jak można tak zaniżać ceny- w szczególności gadżetów,skoro ten rynek w Polsce dopiero kiełkuje.

Teraz oferuję kilka produktów w swoim sklepie,których nie ma nikt inny i z tego jeszcze coś zarobić idzie.
Dodatkowo doszedłem do wniosku,że jest sens wejść na rynek jako sprzedawca hurtowy z kilkoma własnymi produktami.

Pozdrawiam.

#17 2009-09-21 20:08:35
rozwandek
Kupujący

Podniesienie ceny nic nie spowoduje, przecież jeśli będziecie wystawiać na allegro po cenach takich jak sprzedają normalni detaliści i tak będą od was kupować.

A takie tłumaczenia z allegro są bezsensowne.

Gdybyście na allegro nie sprzedawali
detaliści kupowaliby od was wiięcej, bo więcej osób wystaiwło by na allegro a wy i tak zarobilibyście swoje.

#18 2009-09-21 20:55:58
rozwandek
Kupujący

miniprice napisał:

Jeśli ktoś z Was dokładnie przeanalizował proponowane ceny na Allegro to powinien zauważyć ,że w opisach aukcji coraz częsciej pojawiają sie dodatkowe informacje o opłatach związanych z zakupem wiekszej ilosci produktow. 

Przykład:
Koszt wysyłki dla 1 sztuki każda kolejna sztuka do wysyłki dodatkowy koszt 3,00

Zapis taki sprawia że przy zakupie wiekszej ilosci na Allegro oferta na CHH jest atrakcyjniejsza.

Dlaczego tak jest, otóż sprzedawcy , w tym niestety także i my musimy opierać sie na zarobku wynikajacym z kosztów wysyłek.

Taką sytuacje wymusił rynek - my też chcielibysmy sprzedawać normalnie , jednak podniesienie ceny spowoduje całkowite zatrzymanie sprzedaży

Pozdrowiam
Marcin
MINIPRICE.PL

No NIBY TAK, ALE JESTEŚCIE PAŃSTWO IMPORTEREM, HURTOWNIOM A NIE SLKEPEM INTERNETOWYM,
A TU NA ALLEGRO SPRZEDAJECIE W DETALU PRAKTYCZNIE W TYCH SAMUCH CENACH I TO JESZCZE BEZ LIMITÓW, TO JAK KTOŚ KTO SPRZEDAJE NA ALLEGRO NIE IMPORTER, KUPI OD WAS TOWAR?
CZY TO JEST NIE DO ZROZUMIENIA? OCZYWIŚCEI NIEKT NIE ZABRANIA SPRZEDAWAĆ IMPORTROM W DETALU, ALE SPRZEDAWAJCE PO NORMALNYCH CENACH DETALICZNYCH.

PISZE PAN ŻE TAKĄ SYTUACJE WYMUSIŁ RYNEK, MOIM ZDANIEM TO BEZSENSOWNE TŁUMACZENIA, A KTO TEN RYNEK PSUJE? NIKT INNY TYLKO WY, BO GDYBYŚCIE SPRZEDAWALI PO NORMALNYCH CENACH, TO WIĘCEJ LUDZI BY OD WAS KUPIŁO HUTRTOWO, A WY I TAK SWOJE BYŚCIE ZAROBILI.

A PISZE PAN ŻE FIRMY TAKIE JAK WASZA OPIERAJĄ SIĘ NA KOSZTACH PRZESYŁKI, ALE CZY JEŚLIBYŚCIE PODNIEŚLI CENĘ, OBNIŻYLI PRZEYŁKI, TO NIE WYSZŁOBY TO SAMO?
OCZYWIŚCIE JESTEM ZA ABY NIE DAWAĆ ZAROBIĆ MONOPOLISTOM ALLEGRO, ALE TAKŻE JESTEM ZA ABY DAĆ ZAROBIĆ NORMALNYM LUDZIOM.

JAK PAN PISZE
NO NIBY CHH JEST KORZYSTNIEJSZY NIŻ NA ALLEGRO, ALE NIECH PAN SIĘ ZASTANOWI ILE TAKI DETALISTA, NIE SPRZEDAJĄCY HURTOWO   MUSI SPRZEDAĆ ABY WYJŚĆ NA SWOJE? PRZECIEŻ NA 1 SZTUCE MA PRAKTYCZNIE TO SAMO CO WY SPRZEDAJĄC HURTOWO.
czyż nie?

PISZE PAN ŻE PRZY WIĘKSZEJ ILOŚCI, ALE ILE OSÓB KUPUJE WIĘCEJ NIŻ 1 ŻECZ?, ZAZWYCZAJ LUDZIE KUPUJĄ PO 1 ŻECZY, JEŚLI NIE ZARABIACIE W TAKIM PRZYPADKU TO PO CO SPRZEAJECIE NA ALLEGRO?
BO Z TEGO BO PAN NAPISAŁ WYNIKA ŻE MUSICIE SIĘ OPIERAC NA PRZESYŁKACH ABY ZAROBIĆ.

CO SIĘ W TYM KRAJU DZIEJE, ŻE LEPIEJ NP JEST SPROWADZAĆ CHIŃSKI TOWAR Z NIEMIEC CZY Z ANGLII, NIŻ KUPOWAĆ U NAS. I W TEN SPOSÓB POLSKA GOSPODARKA NA PEWNO STANIE NA NOGI.

ŻENADA

Ostatnio edytowany przez rozwandek (2009-09-21 21:12:15)

#19 2009-09-28 11:45:59
miniprice
Sprzedający

Allegro to specyficzny rynek klientow - coraz wiecej sprzedawcow opiera sie na zarobku z kosztow wysyłki przedmiotu , aby w ten sposob zarobic trzeba sprzedawać bardzo dużo,trzeba wysyłać kilkaset paczek dziennie - sprzedaż na tak dużą skale bedzie dopiero opłacalna. Prosze przeanalizować rynek akcesoriow GSM , telefonow , drobnych gadżetow - wszyscy Ci sprzedawcy opieraja sie na zarobku z kosztow wysyłek - śmiem twierdzić ze wkrótce jesli Allegro cos z tym nie zrobi, 100% sprzedawcow bedzie w ten sposob działało.

Staramy sie aby nasza firma nie zaniżałą cen rynkowych - jesteśmy
cenowo tacy sami jak inni detaliczni sprzedawcy - podniesienie cen produktu a obnizenie kosztow wysyłki spowoduje znaczny spadek sprzedazy to jest bezdyskusyjne.

Kilient finalny sugeruje sie cenami KUP TERAZ , co do zaniżania cen na allegro jest kilka firm które to robią nagminnie , aby z nimi rywalizować musimy utrzymywać podobny do nich poziom cen.

Klientom z CHH proponowałbym odnalezienie innych rynków zbytu niż allegro - zarobicie znacznie wiecej przy dużo mniejszym nakładzie pracy. Sklepy, bazary ,giełdy , sprzedaż poza granicami naszego kraju - znam wiele firm ktore w ten sposob działają i nie chcą nawet słyszeć o Allegro.

Pozdrawiam
Marcin
MINIPRICE.PL

#20 2009-09-29 13:16:58
Lesion
Kupujący

Nie zgadzam się, że to allegro wypatrzyło rynek. Bo tak się składa że większość osób nie kupuje wszystkiego przez internet. Jest bardzo dużo klientów, którzy potrafią zarabiać, sprzedawać i kupować nie korzystając z allegro. Ceny na allegro są niereformowalne. Tam co 2 osoba stara się zrobić przekręt byle zarobić nawet 1zł więcej. A szkoda, że tak to działa i że allegro dopuściło się takich rzeczy. Nie kontrolując tego co zgłaszają użytkownicy działają na swoją niekorzyść. CHH jest trochę z innej materii i szczerze to brakuje mi tutaj takich prawdziwych firm, hurtowni, sklepów które miałyby ceny naprawdę hurtowe. jest kilka firm fajnych... które mają ceny super, ale większa ilość hurtowni, mogłaby również spowodować to, że ceny musiałyby zejść trochę w dół tylko po to żeby sprzedać. Czy nie wydaje się wam, żę takie CHH to lepsze miejsce do sprzedaży produktów niż allegro? tu sprzedacie powiedzmy 100 sztuk danego produktu, a wystaiając go na allegro w detalu może uda się wam sprzedać 15 - 20. jest to przeciez różnica! Bynajmniej mnie się tak wydaje.

pozdrawiam prawdziwych sprzedających ;)

#21 2009-10-06 15:32:38
jutax21
Kupujący

Moim zdaniem wszyscy hurtownicy którzy sprzedają na allegro typu:
minipice, adipol, maxy-hurt, pinkpantera1, china-hurt powinni zniknąć juz dawno. Albo sprzedawac po normalnej cenie detalicznej. Allegro zas powinno cos z tym zrobic. otwieram własnie firmę i sam widze co sie dzieje. jednkże sprzedaż wysyłkowa to tylko dla mnie dodatek . Chcę otworzyc swoj sklep 1001 drobiazgów i jezdzic po bazarach. Sprzedajac towar na allegro mam 20 gr. przebitki gdzie na rynku czy sklepie mam 2-5-a nawet i czasem 10 zł. . CZY TO NORMALNE by sprzedawac towar po tak niskich cenach ?? Dlatego też przejrzałem cene rynkowa we wszystkich firmach i doszłem do wniosku że najbardziej opołaca mi sie kupic towar w MAXY która prowadzi tylko sprtzedaż tutaj. Dlatego tez wolę tam zostawic 20 000 zł niż rozrzucać sie po firmach i sprawać gdzie taniej o 5 czy 10- gr !! Ktos upadnie. ALBO ALLEGRO i rynek wysylkowy albo IMPORTERZY i HURTOWNICY którzy swoj towar sprzedaja na llegro . Szkoda że my zwykli kupujacy DETALCZNI nie bedziemy mogli rywalizowac i budowac zaufania klientow. Pozdraiwam Bartosz

#22 2009-10-14 13:37:49
maxy
Sprzedający

WITAM!!! JUZ KILKAKROTNIE PISAŁEM TO GDZIES NA FORUM ZE MAXY-HURT Z KATOWIC NIE SPRZEDAJE NA ALLEGRO I NIGDY NIE BEDZIE SPRZEDAWAC NA ALLEGRO BO TO BYŁOBY  ŚWINSTWO DLA NASZYCH KLIENTÓW!!!!!!

#23 2009-10-19 14:10:24
ktocki
Sprzedający

Brawo , brawo i jeszcze raz brawo.

#24 2009-10-19 14:12:10
ktocki
Sprzedający

Wszyscy macie po trochę racji ale proszę, zaglądajcie częściej do słownika języka polskiego.

#25 2009-10-20 08:53:02
Arlekin
Kupujący

Eh... ktocki, to jest dla Ciebie najistotniejsze na forum? pisanie o tym, żeby inni pisali poprawnie? <śmiech>

Co do Allegro i do CHH.pl to trochę jest różnicy, ale ostatnio można zauważyć, że nawet importerzy czy producenci szukają jak największego rynku zbytu i robią co mogą żeby zarobić parę groszy.

Przecież jeżeli jest ktoś hurtownikiem - i szczyci się tym - to nie powinien wystawiać detalicznie na allegro i to jeszcze po niższych cenach, tłumacząc że na przesyłce zarabia i tu jest to przebicie.

No niby tak jest, ale z doświadczenia wiem i pewnie większość z was również, że klient który w chodzi na allegro nie patrzy na koszta przesyłki i tylko pierwsze co to patrzy na cenę produktu. Tak przecież działa podświadomość człowieka!!!

Dlatego wartoby się zastanowić czy bycie hurtownikiem wiąże się z allegro? moim zdaniem nie i prosiłabym aby firmy które tak wielce się reklamują (chociażby tutaj na chh) wzięły pod uwagę to, że jak się jest hurtownikiem to ceny ma się niższe niż w detalu, po to aby klienci którzy kupują towar, też mogli z czegoś żyć i mogli normalnie zarobić, a nie 10 - 20 gr na przedmiocie za 20 - 30 zł <przykro>

Ukłony dla firm takie jak maxy i to im się ceni...

pozdrawiam

Kursy średnie NBP
us1 USD2.83 PLN
eu1 EUR3.89 PLN
ch1 CHF2.67 PLN
gb1 GBP4.29 PLN

Stopka forum