Pełne wykorzystanie forum

Tylko użytkownik zalogowany ma pełne prawa do zakładania nowych postów i odpowiadania na istniejące.

Nie masz konta? Zarejestuj się!

#1 2009-11-19 16:11:30
akromax
Kupujący

HITMAR - nigdy więcej !!

Witam
Zamówienie złożone w tej firmie 4 listopada na kwotę 1730,46.
Środki przelane tego samego dnia, wysłane potwierdzenie przelewu.
9 listopada - wysyłamy mail z zapytaniem o termin dostarczenia zamówionego towaru - cisza
tego samego dnia zapytanie za pośrednictwem gg - cisza
telefonów nikt nie odbiera

czekamy

17 listopada udaje nam się dodzwonić - pytamy co z zamówieniem - pracownik nie wie, zapyta "kierownika" oddzwoni.

cisza

dziś 19 listopada - przesyłki nadal nie ma, brak kontaktu...

Z całą pewnością nigdy więcej nie zrobimy u nich żadnych zakupów.

#2 2009-11-25 11:50:45
akromax
Kupujący

Re: HITMAR - nigdy więcej !!

Przesyłka z połową towaru dotarła 23-go listopada. Drugiej połowy ani widu, ani słychu - a zapłacone ponad 3 tygodnie temu. Faktury też nie ma.
Czyżby firma - krzak ??

#3 2009-11-25 22:21:57
marowc
Sprzedający

Cały czas jesteśmy z Państwem w kontakcie. Strasznie dziwi mnie Państwa postawa, gdyż udzieliliśmy wszelkich informacji odnośnie zamówienia. Informuję, że w regulaminie mamy informację, iż czas realizacji w niektórych przypadkach może wynieść nawet 14 dni roboczych!

#4 2009-11-27 10:06:29
black_swan
Kupujący

Ciekawa metoda - hurtownia realizuje zamówienie 14 dni.

Ja też takkiedyś miałem z hitmarem, zamówiłem liczące otwieracze do piwa.Najpierw zamówienie miało być zrealizowane za pobraniem,później czekałem chyba jeszcze z miesiąc na jakąś odpowiedź i okazało się,że towaru już niestety nie ma.

To był mój pierwszy i ostatni z nimi kontakt;)

#5 2009-11-28 12:46:20
qubela
Kupujący

Witam!!
mialam tak samo-- od 17.08 po zwrocie częsci towaru , (bo okazał sie nie taki) do dnia 17.11 walczyłam o zwrot pieniędzy lub podesłanie innego towaru.Ani telefonicznie  ani mailowo-zero kontaktu albo odbierał Pan , który twierdził ,że nie ma szefa albo kolegi bo jest na urlopie i on nic nie wie.
wreszcie w połowie listopada przysłali mi pakiecik " na odczep sie"
ale szkoda czasu i nerwów na takie interesy z nimi.NIE POLECAM !!!

#6 2009-12-03 15:29:44
akromax
Kupujący

marowc napisał:

Cały czas jesteśmy z Państwem w kontakcie. Strasznie dziwi mnie Państwa postawa, gdyż udzieliliśmy wszelkich informacji odnośnie zamówienia. Informuję, że w regulaminie mamy informację, iż czas realizacji w niektórych przypadkach może wynieść nawet 14 dni roboczych!

Otóż niestety nie jesteści państwo cały czas w kontakcie z nami. Do dnia dzisiejszego nie otrzymaliśmy zwrotu nadpłaconych pieniędzy. Nie odpowiadacie na maile, nie odpisujecie w gg, nie odbieracie tel.
Mam nadzieję, że jeśli zawiadomimy o waszych poczynaniach urząd skarbowy - zmotywuje was to do uczciwego działania. Może nawet inspekcja handlowa zainteresuje się waszymi praktykami...

A regulamin proszę sobie poczytać - napisaliście o 14 dniach, nie wskazując, że mają to być dni robocze. Zgodnie z polskim prawem - jeśli nie zostało to wyraźnie wskazane - winno to być 14 dni kalendarzowych.

#7 2010-01-28 19:42:04
czerneckitomasz
Kupujący

HITMAR ?? Dziwię się, że ta "hurtownia" jeszcze istnieje . Kupiłem od nich kwiaty cena brutto 6,10zł nr przedmiotu 286382, wybrałem najtańszą przesyłkę za 19zł,co się okazało na fakturze widnieje cena netto 6.10zł + VAT oraz przesyłka 25zł. Gdybym to ja odbierał tą przesyłkę na pewno wróciła by z powrotem. Gdyby było tego mało dane na fakturze kompletnie nie zgodne z rzeczywistością. Dzwoniłem z 20 razy (cud, że ktoś odebrał) meilowałem i cisza dopiero po miesiącu wystawiona korekta z poprawnymi danymi oraz poprawną kwotą jaką powinienem zapłacić ale różnicy nie widać na moim koncie, od tej pory nie odbierają moich telefonów, żadnego kontaktu. Drogi Panie Marcinie przydałoby się zwykłe słowo "PRZEPRASZAM".

#8 2010-02-05 09:16:33
matdudas
Kupujący

Jeśli chodzi o moją przygodę z Hitmarem to wygląda ona następująco.
5 grudnia złożyłem u nich zamówienie na kwotę 447,22 zł. 8 grudnia przelałem im na konto kwotę transakcji. I cisza. Jeszcze przed świętami udało mi się do nich dodzwonić, poinformowali mnie, że towar jeszcze do nich nie dotarł bo ściągają go z innego magazynu i czy chce zwrotu pieniędzy czy poczekam kilka dni. Powiedziałem, że poczekam. No i sobie czekałem bez jakiegokolwiek kontaktu z nimi aż do połowy stycznia kiedy to 12.01 interweniowałem u CHH w tej sprawie. Zespołowi CHH udało się skontaktować z Hitmarem i wtedy dostałem od Hitmara maila, że niestety nie mogą zrealizować mojego zamówienia i że zwrócą mi pieniądze. Niesamowite po miesiącu się obudzili i to dopiero po kontakcie z CHH! Poprosili mnie abym wysłał im dane do przelewu, zrobiłem to tego samego dnia czyli 14 stycznia. I cisza. Brak pieniędzy na koncie. Pisze kolejnego maila a oni po kilku dniach odpisują, że ten z danymi nie doszedł. Wysyłam ponownie to piszą mi że nie mogą mnie znaleźć w systemie i żebym im podał nick z allegro(!). Nie wiem tylko co ma allegro do CHH gdzie składałem zamówienie? Żeby już nie było wątpliwości wysłałem im maila z moimi danymi, potwierdzeniem przelewu, mailem od nich potwierdzającym zamówienie. Był to 27.01. Jednak nie skontaktowali się już ze mną w żaden sposób i pieniędzy też nie zwrócili. W mojej ocenie zostałem oszukany i w dniu dzisiejszym tj 5.02 zgłaszam sprawę oszustwa przez firmę Hitmar na policję, ponieważ widzę że w normalny sposób nie ma ona najmniejszego zamiaru wywiązać się ze zobowiązania wobec mnie.

Życzę jak najmniej kontaktu z tą firmą.

#9 2010-02-11 10:01:11
matdudas
Kupujący

Na szczęście sprawa została już załatwiona. Szkoda, że musiało to trwać aż dwa miesiące.

#10 2010-02-11 13:46:38
axpol1
Kupujący

A juz miałem u nich kupic towar ale widze że szkoda zdrowia

Pierwszy raz w CHH.pl?

Kursy średnie NBP
us1 USD2.87 PLN
eu1 EUR3.89 PLN
ch1 CHF2.71 PLN
gb1 GBP4.34 PLN

Stopka forum