Pełne wykorzystanie forum

Tylko użytkownik zalogowany ma pełne prawa do zakładania nowych postów i odpowiadania na istniejące.

Nie masz konta? Zarejestuj się!

#1 2009-11-10 14:39:55
ChefAndrew
Kupujący

Bask Hurt - nierzetrelny

Zamówiłem towar 30 szt. Zapłaciłem 300.50 zł . Otrzymuję towar 24 szt. podobny, ale inny. Faktura opiewa na 219 zł. Piszę o co chodzi. Zwracają mi różnicę. Koszty przesyłki nie zostały uwzględnione na fakturze. Dzwonię, piszę, niby mają odpowiedzieć... Cisza. Wciskają bubel, nie wliczają kosztów przesyłki, brak kontaktu. Jednym słowem KICHA! Uważajcie na tę firmę bo to, moim zdaniem, nieuczciwi sprzedawcy. Amen

#2 2009-11-11 10:40:11
baskhurt
Sprzedający

Re: Bask Hurt - nierzetrelny

Pierwsza sprawa to taka iż nie złożył pan zamówienia tylko wysłał zapytanie ofertowe,po czym wpłacił pan pieniądze na nasze konto.Zamówienia można składać bezpośrednio u nas na stronie www.baskhurt.pl tam jest również pełen regulamin naszej hurtowni.

Towar dostał pan w takiej ilości ponieważ była to końcówka towaru.
Towar jest identyczny jak z zdjęcia,jeżeli ma pan zastrzeżenia prosze wysłać zdjęcia na e-mail baskhurt@o2.pl towaru który pan dostał,jeżeli nie jest to ten sam zrobimy zwrot.

Dostaliśmy wiadomość od pana wczoraj o godzinie 18:25 na gadu gadu niestety o tej godzinie juz nikt nie pracuje.
:
"Pracownia Sztuki Kulinarnej się kłania.
Wyjaśnicie to, czy mam naprawdę do waszej skarbówki napisać, czy to jest w porządku?"

Pozwoli pan iż pozostawimy to bez komentarza.

Każdej faktury idzie zrobić korekte tak więc to również nie jest problem.

Tak więc czekamy na zdjęcia jeżeli ma pan chęć wyjaśnienia zaistniałej sytuacji.

Pozdrawiamy
Hurtownia "Baskhurt"

Ostatnio edytowany przez baskhurt (2009-11-11 10:40:48)

#3 2009-11-11 21:48:53
ChefAndrew
Kupujący

Jak chciałem po dobroci załatwić sprawę, to jakoś nie mieliście ochoty ze mną rozmawiać. Jak coś gdzieś napisałem to stajecie okoniem, a dobrze wiemy oboje, że wina leży po waszej stronie.

Cytuję całą swoją wypowiedź:

"No i co z tym moim zamówieniem?
Chodzi o tarki.
Pracownia Sztuki Kulinarnej się kłania.
Wyjaśnicie to, czy mam naprawdę do waszej skarbówki napisać, czy to jest w porządku?
Nie wystawiać kosztów przesyłki.

No i co z tym towarem, który jest inny niż ten z oferty?"

Wiadomość została wysłana PO SYGNALE DOSTĘPNOŚCI na gadugadu.

Niby końcówka towaru, a nadal w ofercie...
Znając życie fotografie też podmienicie...
No ale spróbuję...

Reasumując, zbyt dużo błędów przy jednym zamówieniu, aby nazwać was rzetelną firmą.

Ostatnio edytowany przez ChefAndrew (2009-11-11 22:04:59)

#4 2009-11-13 09:14:26
luxor82
Kupujący

Towar dostał pan w takiej ilości ponieważ była to końcówka towaru.
Towar jest identyczny jak z zdjęcia,jeżeli ma pan zastrzeżenia prosze wysłać zdjęcia na e-mail baskhurt@o2.pl towaru który pan dostał,jeżeli nie jest to ten sam zrobimy zwrot.

Jak widze zaczyna to byc standardem ja osobiscie mam problem z ADIPOLEM. Zero kontaktu odpowiadaja jak by nie czytali emaili, dodzwonic sie nie mozna itd. Skoro ktos kupuje dany towar to jest 100% pewny co to jest !!!! wiec do wyjasnienia nie potrzeba wysylac zdjec. bo obie strony wiedza o jaki towar chodzi.

#5 2009-11-13 14:14:04
baskhurt
Sprzedający

Nie jest to standardem,natomiast sprzedając przez internet opieramy się na wysyłce co za tym idzie bardzo łatwo o pomyłkę,która się czasem zdarzy.Akurat w tym przypadku zamiast ostrza ryflującego z zdjecia było ostrze proste.Klientowi zależało na ostrzu falowanym poprostu nie zwróciliśmy uwagi iż na 5 ostrzy w zestawie nie ma ostrza ryflującego.

Nasza pomyłka za co przepraszamy.Klient otrzyma zwrot pieniążków.

Pozdrawiamy
Hurtownia "Baskhurt"

#6 2009-12-05 22:32:32
ChefAndrew
Kupujący

W zasadzie wszystko wyjaśnione, ale do dziś nie mam korekty faktury, a o nią prosiłem, więc podtrzymuję zdanie na temat w.w. hurtowni

#7 2009-12-06 12:33:19
baskhurt
Sprzedający

Szkoda że się pan tak nie spieszył z wysłaniem do nas reklamowanego towaru i trwało to 2 tygodnie...na dodatek brakowało 1 tarki ale zostawmy to już:)Korekta faktury również również jutro zostanie wysłana. Pozdrawiam

#8 2009-12-19 22:19:25
ChefAndrew
Kupujący

No, a korekty nadal niema. A ta brakująca tarka to chyba taka krzywa linia obrony. K.I.C.H.A.  Zdanie podtrzymuję.

#9 2009-12-20 10:34:16
baskhurt
Sprzedający

Śmiało mógł pan napisać że potrzebuje pan taka 1 tarkę i nie ma problemu dostałby pan od nas na mikołaja:)Proszę się nie martwić korekta na pewno dotrze.

#10 2010-01-15 12:08:12
awalotek
Kupujący

Niestety i ja muszę dołączyć się do wątku jako rozczarowany klient. Kontaktu brak, po złożeniu zamówienia 0 informacji czy i kiedy zamówienie zostanie nadane, brak odpowiedzi na mojego maila, po 4 dniach dostaje wesołą przesyłkę (po raz ostatni zamówiłam cokolwiek za pobraniem) z połową zamówienia, sprzedający nie poinformował mnie o fakcie, iż nie ma wszystkiego na stanie, nie poinformował mnie również, iż nie ma widocznych na zdjęciach kolorów towaru, tymczasem ja wyraźnie zaznaczyłam iż chodzi mi o konkretne kolory, i wysłał po prostu to co miał, nie informując mnie. Paczka zapakowana tak, że towar w środku był rozsypany, jeden produkt nie kompletny, jeden nie działający, na moją reklamację otrzymałam maila, w którym sprzedający wyraził swój kompletny brak poczucia odpowiedzialności za towar. Na kolejne maile już nie odpowiada. Telefon odłączony. Przestrzegam przed robieniem jakichkolwiek interesów z tak nierzetelną firmą. Zresztą nie jestem jedyna rozczarowana jak widać na forum.

#11 2010-01-18 09:09:26
baskhurt
Sprzedający

Każdą przesyłke która zostaje wysłana za pobraniem można bezpośrednio sprawdzić przy kurierze,jeżeli coś pani nie odpowiada nie odbiera pani(nie płaci). Zamówiła pani 5 sztuk skarpetek i dziwi sie pani iz towaru nie ma w paczce. Wystarczy przeczytać regulamin i dowiedziałaby sie pani ze przy niektórych towarach mamy podany minimalny zakup.Tłumaczyłem już pani Jesteśmy HURTOWNIĄ nie sklepem detalicznym jeżeli jest podany MIX kolorów wysyłamy jako mix nie ma możliwosci wyboru koloru w tym momencie.Towar który jest niekompletny zostanie pani wymieniony(1 ładowarka+ped egg).Reszta towaru jest wolna od wad tak więc pani reklamacja jest poprostu nieuzasadniona.Również przestrzegamy przed realizacją zamówień dla tej pani,ponieważ na pewno będe kłopoty co widać.

#12 2010-01-18 13:58:53
awalotek
Kupujący

Witam serdecznie! Jednak firma jeszcze istnieje! Dopiero po wywleczeniu sprawy na forum jakiś kontakt. Na mail nie raczą Państwo odpowiedzieć, telefonu nie odbieracie...
Jakże rozbawił mnie Państwa post. Dziękuję, tak właśnie poszukiwałam czegoś na poprawę humoru. Ostatnie zdanie to majstersztyk.

Odwiedziłam też ponownie Waszą stronę, cudownym trafem przy ładowarkach pojawiła się (nieudolnie zresztą wstawiona pomiędzy dwa dotychczasowe zdania) informacja, iż jest to mix kolorów (w zeszłym tygodniu, ani miesiąc temu tego nie było zrobiłam print screena, może przesłać?)

Proszę przeczytać jeszcze raz moją reklamację, bo widzę, że jakiś problem ze zrozumieniem wystąpił. Jakie skarpetki? Bądźmy poważni. Czy ja kiedykolwiek rościłam pretensje o jakieś skarpetki?

Wystarczyłby zwykły mail, o niedostępności kul plazmowych i niedostępności zamówionych kolorów ładowarek, z pewnością nie byłoby problemu najmniejszego. Nie jestem konfliktowym klientem, paczkę odebrałam, gdyż liczyłam, że to była pomyłka i spokojnie wyjaśnimy ją bez konieczności obciążania Państwa kosztami zwrotu.

O ładowarki już nie chce mi się chandryczyć, tylko się Państwo kompromitują swoim dziwnym uporem. Wadliwy towar chciałabym zwrócić, czekam od tygodnia na potwierdzenie adresu zwrotu, gdyż brak z Państwem kontaktu i nieczynny telefon sugerują mi, iż jesteście firmą-krzak i szkoda mi ponosić kosztów przesyłki, która może zaginąć bez wieści, tak jak moje maile do Państwa.

Proszę mi wierzyć, że problemy występują tylko z takimi firmami jak wy i Adipol, które nie odbierają telefonów i ignorują maile. Co zresztą widać po postach na forum.
Czekam na kontakt w sprawie reklamacji.

#13 2010-01-21 16:37:45
beata190677
Kupujący

Obecnie prowadzę rozmowy z tą firmą i kontakt jest naprawdę dobry.Nie mogę powiedzieć złego słowa.O kliencie pamiętają gdyż nie musiałam sie przypominać gdyż sami piszą wiadomość jeśli się z czymś spóźnią i przeproszą.Teraz będę zamawiać towar i wtedy będę mogła powiedzieć więcej.

#14 2010-01-28 21:55:10
electra
Sprzedający

Miałam przyjemność a raczej jej brak zamówić towar w tej firmie. Zamówiłam 50szt papug dostałam 2/3 zamówienia, długi czas oczekiwania na odpowiedź, w końcu łaskawie dosłana reszta towaru po groźbach/prośbach. Część towaru wadliwa ale nawet darowałam sobie reklamacje. Nie wspomnę, że towar elektroniczny bez wymaganego CE i instrukcji w j. polskim. Nie polecam.

#15 2010-02-08 00:12:29
ChefAndrew
Kupujący

A ja korekty dalej nie mam. I proszę nie POMAWIAĆ mnie o kradzież. Zdanie podtrzymuję.

Kursy średnie NBP
us1 USD2.86 PLN
eu1 EUR3.90 PLN
ch1 CHF2.67 PLN
gb1 GBP4.29 PLN

Stopka forum