Pełne wykorzystanie forum

Tylko użytkownik zalogowany ma pełne prawa do zakładania nowych postów i odpowiadania na istniejące.

Nie masz konta? Zarejestuj się!

#1 2009-11-10 14:39:55
ChefAndrew
Kupujący

Bask Hurt - nierzetrelny

Zamówiłem towar 30 szt. Zapłaciłem 300.50 zł . Otrzymuję towar 24 szt. podobny, ale inny. Faktura opiewa na 219 zł. Piszę o co chodzi. Zwracają mi różnicę. Koszty przesyłki nie zostały uwzględnione na fakturze. Dzwonię, piszę, niby mają odpowiedzieć... Cisza. Wciskają bubel, nie wliczają kosztów przesyłki, brak kontaktu. Jednym słowem KICHA! Uważajcie na tę firmę bo to, moim zdaniem, nieuczciwi sprzedawcy. Amen

#2 2009-11-11 10:40:11
baskhurt
Sprzedający

Re: Bask Hurt - nierzetrelny

Pierwsza sprawa to taka iż nie złożył pan zamówienia tylko wysłał zapytanie ofertowe,po czym wpłacił pan pieniądze na nasze konto.Zamówienia można składać bezpośrednio u nas na stronie www.baskhurt.pl tam jest również pełen regulamin naszej hurtowni.

Towar dostał pan w takiej ilości ponieważ była to końcówka towaru.
Towar jest identyczny jak z zdjęcia,jeżeli ma pan zastrzeżenia prosze wysłać zdjęcia na e-mail baskhurt@o2.pl towaru który pan dostał,jeżeli nie jest to ten sam zrobimy zwrot.

Dostaliśmy wiadomość od pana wczoraj o godzinie 18:25 na gadu gadu niestety o tej godzinie juz nikt nie pracuje.
:
"Pracownia Sztuki Kulinarnej się kłania.
Wyjaśnicie to, czy mam naprawdę do waszej skarbówki napisać, czy to jest w porządku?"

Pozwoli pan iż pozostawimy to bez komentarza.

Każdej faktury idzie zrobić korekte tak więc to również nie jest problem.

Tak więc czekamy na zdjęcia jeżeli ma pan chęć wyjaśnienia zaistniałej sytuacji.

Pozdrawiamy
Hurtownia "Baskhurt"

Ostatnio edytowany przez baskhurt (2009-11-11 10:40:48)

#3 2009-11-11 21:48:53
ChefAndrew
Kupujący

Jak chciałem po dobroci załatwić sprawę, to jakoś nie mieliście ochoty ze mną rozmawiać. Jak coś gdzieś napisałem to stajecie okoniem, a dobrze wiemy oboje, że wina leży po waszej stronie.

Cytuję całą swoją wypowiedź:

"No i co z tym moim zamówieniem?
Chodzi o tarki.
Pracownia Sztuki Kulinarnej się kłania.
Wyjaśnicie to, czy mam naprawdę do waszej skarbówki napisać, czy to jest w porządku?
Nie wystawiać kosztów przesyłki.

No i co z tym towarem, który jest inny niż ten z oferty?"

Wiadomość została wysłana PO SYGNALE DOSTĘPNOŚCI na gadugadu.

Niby końcówka towaru, a nadal w ofercie...
Znając życie fotografie też podmienicie...
No ale spróbuję...

Reasumując, zbyt dużo błędów przy jednym zamówieniu, aby nazwać was rzetelną firmą.

Ostatnio edytowany przez ChefAndrew (2009-11-11 22:04:59)

#4 2009-11-13 09:14:26
luxor82
Kupujący

Towar dostał pan w takiej ilości ponieważ była to końcówka towaru.
Towar jest identyczny jak z zdjęcia,jeżeli ma pan zastrzeżenia prosze wysłać zdjęcia na e-mail baskhurt@o2.pl towaru który pan dostał,jeżeli nie jest to ten sam zrobimy zwrot.

Jak widze zaczyna to byc standardem ja osobiscie mam problem z ADIPOLEM. Zero kontaktu odpowiadaja jak by nie czytali emaili, dodzwonic sie nie mozna itd. Skoro ktos kupuje dany towar to jest 100% pewny co to jest !!!! wiec do wyjasnienia nie potrzeba wysylac zdjec. bo obie strony wiedza o jaki towar chodzi.

#5 2009-11-13 14:14:04
baskhurt
Sprzedający

Nie jest to standardem,natomiast sprzedając przez internet opieramy się na wysyłce co za tym idzie bardzo łatwo o pomyłkę,która się czasem zdarzy.Akurat w tym przypadku zamiast ostrza ryflującego z zdjecia było ostrze proste.Klientowi zależało na ostrzu falowanym poprostu nie zwróciliśmy uwagi iż na 5 ostrzy w zestawie nie ma ostrza ryflującego.

Nasza pomyłka za co przepraszamy.Klient otrzyma zwrot pieniążków.

Pozdrawiamy
Hurtownia "Baskhurt"

#6 2009-12-05 22:32:32
ChefAndrew
Kupujący

W zasadzie wszystko wyjaśnione, ale do dziś nie mam korekty faktury, a o nią prosiłem, więc podtrzymuję zdanie na temat w.w. hurtowni

#7 2009-12-06 12:33:19
baskhurt
Sprzedający

Szkoda że się pan tak nie spieszył z wysłaniem do nas reklamowanego towaru i trwało to 2 tygodnie...na dodatek brakowało 1 tarki ale zostawmy to już:)Korekta faktury również również jutro zostanie wysłana. Pozdrawiam

#8 2009-12-19 22:19:25
ChefAndrew
Kupujący

No, a korekty nadal niema. A ta brakująca tarka to chyba taka krzywa linia obrony. K.I.C.H.A.  Zdanie podtrzymuję.

#9 2009-12-20 10:34:16
baskhurt
Sprzedający

Śmiało mógł pan napisać że potrzebuje pan taka 1 tarkę i nie ma problemu dostałby pan od nas na mikołaja:)Proszę się nie martwić korekta na pewno dotrze.

#10 2010-01-15 12:08:12
awalotek
Kupujący

Niestety i ja muszę dołączyć się do wątku jako rozczarowany klient. Kontaktu brak, po złożeniu zamówienia 0 informacji czy i kiedy zamówienie zostanie nadane, brak odpowiedzi na mojego maila, po 4 dniach dostaje wesołą przesyłkę (po raz ostatni zamówiłam cokolwiek za pobraniem) z połową zamówienia, sprzedający nie poinformował mnie o fakcie, iż nie ma wszystkiego na stanie, nie poinformował mnie również, iż nie ma widocznych na zdjęciach kolorów towaru, tymczasem ja wyraźnie zaznaczyłam iż chodzi mi o konkretne kolory, i wysłał po prostu to co miał, nie informując mnie. Paczka zapakowana tak, że towar w środku był rozsypany, jeden produkt nie kompletny, jeden nie działający, na moją reklamację otrzymałam maila, w którym sprzedający wyraził swój kompletny brak poczucia odpowiedzialności za towar. Na kolejne maile już nie odpowiada. Telefon odłączony. Przestrzegam przed robieniem jakichkolwiek interesów z tak nierzetelną firmą. Zresztą nie jestem jedyna rozczarowana jak widać na forum.

#11 2010-01-18 09:09:26
baskhurt
Sprzedający

Każdą przesyłke która zostaje wysłana za pobraniem można bezpośrednio sprawdzić przy kurierze,jeżeli coś pani nie odpowiada nie odbiera pani(nie płaci). Zamówiła pani 5 sztuk skarpetek i dziwi sie pani iz towaru nie ma w paczce. Wystarczy przeczytać regulamin i dowiedziałaby sie pani ze przy niektórych towarach mamy podany minimalny zakup.Tłumaczyłem już pani Jesteśmy HURTOWNIĄ nie sklepem detalicznym jeżeli jest podany MIX kolorów wysyłamy jako mix nie ma możliwosci wyboru koloru w tym momencie.Towar który jest niekompletny zostanie pani wymieniony(1 ładowarka+ped egg).Reszta towaru jest wolna od wad tak więc pani reklamacja jest poprostu nieuzasadniona.Również przestrzegamy przed realizacją zamówień dla tej pani,ponieważ na pewno będe kłopoty co widać.

#12 2010-01-18 13:58:53
awalotek
Kupujący

Witam serdecznie! Jednak firma jeszcze istnieje! Dopiero po wywleczeniu sprawy na forum jakiś kontakt. Na mail nie raczą Państwo odpowiedzieć, telefonu nie odbieracie...
Jakże rozbawił mnie Państwa post. Dziękuję, tak właśnie poszukiwałam czegoś na poprawę humoru. Ostatnie zdanie to majstersztyk.

Odwiedziłam też ponownie Waszą stronę, cudownym trafem przy ładowarkach pojawiła się (nieudolnie zresztą wstawiona pomiędzy dwa dotychczasowe zdania) informacja, iż jest to mix kolorów (w zeszłym tygodniu, ani miesiąc temu tego nie było zrobiłam print screena, może przesłać?)

Proszę przeczytać jeszcze raz moją reklamację, bo widzę, że jakiś problem ze zrozumieniem wystąpił. Jakie skarpetki? Bądźmy poważni. Czy ja kiedykolwiek rościłam pretensje o jakieś skarpetki?

Wystarczyłby zwykły mail, o niedostępności kul plazmowych i niedostępności zamówionych kolorów ładowarek, z pewnością nie byłoby problemu najmniejszego. Nie jestem konfliktowym klientem, paczkę odebrałam, gdyż liczyłam, że to była pomyłka i spokojnie wyjaśnimy ją bez konieczności obciążania Państwa kosztami zwrotu.

O ładowarki już nie chce mi się chandryczyć, tylko się Państwo kompromitują swoim dziwnym uporem. Wadliwy towar chciałabym zwrócić, czekam od tygodnia na potwierdzenie adresu zwrotu, gdyż brak z Państwem kontaktu i nieczynny telefon sugerują mi, iż jesteście firmą-krzak i szkoda mi ponosić kosztów przesyłki, która może zaginąć bez wieści, tak jak moje maile do Państwa.

Proszę mi wierzyć, że problemy występują tylko z takimi firmami jak wy i Adipol, które nie odbierają telefonów i ignorują maile. Co zresztą widać po postach na forum.
Czekam na kontakt w sprawie reklamacji.

#13 2010-01-21 16:37:45
beata190677
Kupujący

Obecnie prowadzę rozmowy z tą firmą i kontakt jest naprawdę dobry.Nie mogę powiedzieć złego słowa.O kliencie pamiętają gdyż nie musiałam sie przypominać gdyż sami piszą wiadomość jeśli się z czymś spóźnią i przeproszą.Teraz będę zamawiać towar i wtedy będę mogła powiedzieć więcej.

#14 2010-01-28 21:55:10
electra
Sprzedający

Miałam przyjemność a raczej jej brak zamówić towar w tej firmie. Zamówiłam 50szt papug dostałam 2/3 zamówienia, długi czas oczekiwania na odpowiedź, w końcu łaskawie dosłana reszta towaru po groźbach/prośbach. Część towaru wadliwa ale nawet darowałam sobie reklamacje. Nie wspomnę, że towar elektroniczny bez wymaganego CE i instrukcji w j. polskim. Nie polecam.

#15 2010-02-08 00:12:29
ChefAndrew
Kupujący

A ja korekty dalej nie mam. I proszę nie POMAWIAĆ mnie o kradzież. Zdanie podtrzymuję.

#16 2010-03-17 15:22:06
grawerszop
Kupujący

NIE POLECAM HURTOWNI!!

Zamówiłam kieliszki zwęzane dokładnie 120 paczek takie jakie  prezentują na zdjęciu i takie jakie zamówił u mnie klient, otrzymałam proste z tego 80% uszkodzone. Hurtownia miała się znajdować w Mikołowie tym czasem taka nie istnieje, problemy z odbiorem osobistym. Moje prośby o FV zostaja bez oddzewu.  Mam ich 2 telefony z tego oba od tygodnia wyłączone, numer kontaktowy z ich strony nagle znikł. Gdy zakupiłamm kieliszki ich numer gg był cały czas dostępny, odkąd odezwałam się z reklamacją cisza!!

#17 2010-03-19 20:08:12
baskhurt
Sprzedający

Dziwna sprawa poniewaz kieliszki odbierała pani osobiscie jak i równiez płaciła pani za nie przy odbiorze,widziała pani towar który kupuje,mogła pani dotknąć sprawdzić itp. Jeżeli coś budziło pani watpliwośći mogła pani poprostu  zrezygnować z zakupu.Poprosiła pani o paragon i taki został wystawiony.a teraz na forum pisze pani o fakturze.Pomimo ze nawet nie podała nam pani danych do tej faktury(prosze sie zastanowic nad tym co pani pisze). Nie dostalismy ani 1 e-maila od pani w sprawie faktury vat i reklamacji. 1 numer telefonu posiada pani od naszego kierowcy któr miał towar dla pani natomiast pani nie raczyła przyjechać o umowionej godzinie.

#18 2010-03-22 21:55:48
grawerszop
Kupujący

O prosze wreszcie ktoś się odezwał :)
tak odbierałam osobiście sprawdziłam tak są kieliszki 50ml pojemność taka jaką zamawiałam, kieliszki odbierałam u kogoś w prywatnym domu kto nic nie wiedział miał nam je tylko dać, więc aby nie przeszkadzać zabraliśmy towar. Po otwarciu w firmie okazało się że nie sa to te kieliszki co na zdjęciu, że maja wade fabryczna bardzo głębokie rysy na około 2-4 cm. Mam wasze 2 telefony zaden nie osiągalny, mam wasze gg na ktore bardzo chętnie odpisywaliście w czasie mojego zakupu, teraz cisza. Klient dla którego były zamawiane te kieliszki zrezygnował z nich lezą nam one teraz na magazynie, trudno niech lezą, ale potrzebuje teraz na nie FV która macie obowiązek mi wystawić. Nie czytacie meili, gg tylko to forum więc o to mój nip 639-187-25-51 dane podane przezemnie wcześniej są danymi do FV oraz do wysyłki BARDZO PROSZĘ O PODESŁANIE JEJ!!

#19 2010-03-23 02:21:10
annamaria
Sprzedający

co do zakupu i reszty nie mnie oceniać, raczej chciałabym się wypowiedzieć w jednym wątku  tej wypowiedzi czy to jakieś przestępstwo nawet jeśli firma mieści się w prywatnym domu , też prowadzę firmę , zdecydowanie internetową , wynajmuje mieszkanie takie mam teraz możliwości tylko i nie widzę sensu  płacić dwa razy, żeby tylko mieć lokal , a mając dom  to tym bardziej, skoro firma jest zarejestrowana na taki adres to jaki problem, a poza tym nie każda firma musi prowadzić odbiory osobiste zwłaszcza hurtownie , tak mi się wydaje , w dzisiejszych czasach szybkich wysyłek kurierskich które nie kosztują majątku to chyba nie problem i aż taka wielka oszczędność

#20 2010-06-18 22:09:29
smart_2008
Kupujący

Szlak  mnie trafia  dlaczego ja dopiero teraz tutaj  zaglądam.  Obecnie  mam problem  z ta  hurtownią  nie  bedę opisywać bo  wstyd że tak dalismy  się  podejść .Są  mi  krewni  nie  duzo  kasy  ale są .Na  policję  nie  ide bo  po co  US tez nie  wchodzi  w grę  Chociaż  mieliby  co  robić  w tej "hurtowni".
Załatwie  to  po  swojemu .
Co do  watku uzytkownika annamaria   w  domu  czy  pod  mostem faktycznie  nie  ma  znaczenia .Ale  trzeba  mieć  na  to  papier , zgodę  na  prowadzenie  działalności  pod  tym adresem .Na  dzieńdobry  brak  takiego  kwita  to  min. 4000 tys

#21 2010-06-18 22:18:45
annamaria
Sprzedający

smart_2008 napisał:

Szlak  mnie trafia  dlaczego ja dopiero teraz tutaj  zaglądam.  Obecnie  mam problem  z ta  hurtownią  nie  bedę opisywać bo  wstyd że tak dalismy  się  podejść .Są  mi  krewni  nie  duzo  kasy  ale są .Na  policję  nie  ide bo  po co  US tez nie  wchodzi  w grę  Chociaż  mieliby  co  robić  w tej "hurtowni".
Załatwie  to  po  swojemu .
Co do  watku uzytkownika annamaria   w  domu  czy  pod  mostem faktycznie  nie  ma  znaczenia .Ale  trzeba  mieć  na  to  papier , zgodę  na  prowadzenie  działalności  pod  tym adresem .Na  dzieńdobry  brak  takiego  kwita  to  min. 4000 tys

I co jak ktoś pokaże Panu taki kwitek to o czymś więcej świadczy lepszym ? To chyba akurat nie ma znaczenia , że firma nie ma wypasionej siedziby albo magazynów.

#22 2010-06-18 22:40:12
smart_2008
Kupujący

Nie  o to  chodzi .To  oznacza  że  łamią prawo. Co  do wypasionych  firm nie ma  to  dla  mnie  znaczenia  .Interesuje  mnie  tylko obsluga  klienta .A  firma  baskhurt bawi sie  ze  mną  w  kotka  i  myszke .A  czas to  dla  mnie  kasa   jak  ktoś  zabiera mi  mój cenny  czas  to mnie okrada. Po  tym oceniam  .Zegar  tyka  na niekorzyść tej  hurtowni .Zabrali  mi  juz  dość  mojego  czasu i  jeszcze robi  gostek   sobie  jaja  A skóry  komóry i  fury  to  jest chwyt  na  buraków co  sloma  z  butów  wystaje.

Sytuacja wygląda  dla  mnie  klarownie.
Wplaciłem  kase a  towru  nie  mam  .Kasa nie  ma  obrotu nie  zarabiam.
Telefon milczy włącza  się  poczta Wafel  zapomniał  tylko nagrać info dla dzwoniacych : zrobiłem cię w  huja nie  dzwoń wiecej .

Ostatnio edytowany przez smart_2008 (2010-06-18 23:12:29)

#23 2010-06-19 19:18:21
baskhurt
Sprzedający

Nie przypominam sobie abym przeszedł z panem na "TY". Natomiast powyzsza wypowiedz obrazuje całokształt sytuacji:) . Towar został do pana wysłany po 2 dniach od zaksiegowania pieniedzy na koncie.(dostał pan scan listu przewozowego,na ktorym wyraznie byly państwa dane jako odbiorcy).

Niestety paczka w posortowni lub podczas transportu(tak twierdzi kurier) uległa zniszczeniu w związku z czym musiała do nas wrócić jako nadawcy.(Szanowny pan w e-mailu do nas sugeruje iż wysyłamy paczki sami do siebie):).

Towar został po raz kolejny do pana wysłany.(natomiast tak jak już panu napisałem już zleciłem zwrot tej przesyłki do nas z powrotem). Pieniadze w poniedziałek zostają panu zwrocone na konto z którego pan wpłacał.

W związku z tym iż jest pan osobą bardzo nie kulturalną pana zamówienie zostaje ANULOWANE.

Staramy sie aby obsługa klienta była na najwyższym poziomie natomiast wymagamy od kontrachentów kultury której panu brak.

Zmierzajac do Meritum nikt pana nie oszukał i nie ma takiego zamiaru,Pieniazki w poniedziałek sa u pana na koncie.

Miłego i spokojnego weekendu życze:)

#24 2010-06-19 22:29:12
smart_2008
Kupujący

baskhurt napisał:

Nie przypominam sobie abym przeszedł z panem na "TY". Natomiast powyzsza wypowiedz obrazuje całokształt sytuacji:) . Towar został do pana wysłany po 2 dniach od zaksiegowania pieniedzy na koncie.(dostał pan scan listu przewozowego,na ktorym wyraznie byly państwa dane jako odbiorcy).

Niestety paczka w posortowni lub podczas transportu(tak twierdzi kurier) uległa zniszczeniu w związku z czym musiała do nas wrócić jako nadawcy.(Szanowny pan w e-mailu do nas sugeruje iż wysyłamy paczki sami do siebie):).

Towar został po raz kolejny do pana wysłany.(natomiast tak jak już panu napisałem już zleciłem zwrot tej przesyłki do nas z powrotem). Pieniadze w poniedziałek zostają panu zwrocone na konto z którego pan wpłacał.

W związku z tym iż jest pan osobą bardzo nie kulturalną pana zamówienie zostaje ANULOWANE.

Staramy sie aby obsługa klienta była na najwyższym poziomie natomiast wymagamy od kontrachentów kultury której panu brak.

Zmierzajac do Meritum nikt pana nie oszukał i nie ma takiego zamiaru,Pieniazki w poniedziałek sa u pana na koncie.

No  proszę jednak jest jakiś kontakt  .Kasa  musi  być na  moim koncie w poniedziałek  .Co  nie oznacza  że  nie przyjadę .12  dni  ją  obracacie to  coś  chyba  się  należy nie  udzielam  pozyczek na  rozkręcanie  interesu  .Jak  nie  mozesz  dostać  kredytu to  podobno  prowident  daje  wszystkim jak  leci . Ja nie.

#25 2010-06-19 23:24:56
smart_2008
Kupujący

baskhurt napisał:

Wpieniaj mnie  bardziej  .Brnij jeszcze  w  wieksze  klamstwa  bo to powinniscie  sprzedawać .Kulture  to  ja  mam  ale  do  ludzi  z kulturą .Kultura osobista to nie tylko nienaganne maniery, ale również wysoki poziom edukacji ogólnej i logicznego myślenia.(w przypadku pana logiczne myslenie nie  wchodzi w  grę)Dowodem  są  maile dotyczące finalizacji transakcji.

Dla pana i pańskiej firmy  przesyłam co oznacza że ktoś jest  kulturalny .Jeżeli  znajdziecie choć 2 pkt. które mozecie sobie  przypisać  to:  BRAWO  jesteście bliscy  aby  być kulturalnym .Niestety ja pelen  optymizmu  i  nadzieji  nic nie znalazlem .Bralem otrzywiście pod  lupę tylko przebieg naszej  transakcji .

1. Wyjaśnienie kultury osobistej:
Definicja kultury osobistej nie jest wcale taka prosta do wyjaśnienia. Kultura jest to termin wieloznaczny. W skrócie można określić go jako ogół wytworów ludzi, zarówno materialnych, jak i niematerialnych: duchowych, symbolicznych (takich jak wzory myślenia, zachowania). Kultura osobista jest więc to “nasz wewnętrzny głos” , który podpowiada nam jak mamy się zachować w danej sytuacji. To pojęcie dotyczy również naszego wyglądu, oraz dbania o swoje zdrowie i innych. Człowiek, kulturalny powinien posiadać nienaganne maniery, wykształcenia i logiczne myślenie. Jest to nic innego jak nasza godność. W życiu ludzi, a najbardziej młodego człowieka, jest bardzo ważna, gdyż każdym naszym gestem, słowem reprezentujemy siebie.

obecności człowieka jako osoby,
- wzajemności,
- odpowiedzialności, czyli chęci wzajemnego porozumienia się, reakcji na to, co partner ma nam do przekazania,
- szczerości, w której nie rezygnujemy z bycia sobą
Odpowiedzialność za swoje czyny - gotowość do przyznania się do swoich błędów.

2. Elementy kultury osobistej:
* Walory intelektualne - jest to nic innego jak nasz sposób myślenia, a w szerszym znaczeniu tego pojęcia po prostu inteligencja. Ludzi, których można określić mianem osoby kulturalnej wyróżniają się umiejętnością do przystosowania się do zmiennych warunków pracy i życia. Inni widząc człowieka, który jest mądry, potrafi dobrze orientować się w każdej sytuacji. Każdy chciałby pracować lub spędzać czas z taką osobą.
* Wrażliwość emocjonalna - to takie cechy jak: wrażliwość, empatia, identyfikacja, zrozumienia i tolerancja. Cechujący się tym ludzie są bardzo lubiani, posiadają szerokie kręgi znajomych, przyjaciół.
Pomagają innym, a także sami uzyskują pomoc w razie potrzeby. Człowiek kulturalny nigdy nie czuje się samotny, gdyż każdy to widzi, jaką jest on osobą lubi przebywać w jego otoczeniu.
* Kierunkowy rozwój osobowości - czyli, dalszy rozwój naszego życia. Wszystkie poglądy, a także zawód, jaki wybieramy. Najważniejsze jest to, aby nasze zajęcie było raczej pożyteczne dla środowiska, przynajmniej mu nie szkodzące, tyczy się to również, postępowania zgodnie z ludźmi, którzy są wrażliwi emocjonalnie.
* Postępowanie i zachowywanie się kulturalnie- to znaczy, że powinniśmy odnosić się do siebie kulturalnie (absolutnie wykluczone jest używanie przekleństw), posiadanie dobrych manier, udzielanie pomocy tym, którzy tego potrzebują oraz okazywanie szacunku.
* Skuteczność działania i wytwory tej skuteczności - to pojęcie tyczy się ludzi pracujący, oraz uczących się, którzy powinni wykonywać swoją pracę, tak aby wykonywać ją najlepiej jak potrafimy, oraz uzyskiwać pozytywne rezultaty tej pracy.
* Walory estetyczne - to takie postępowanie, które pokazuje, że potrafimy się zachować, w każdej sytuacji. Nigdy nie działa w sposób, który mógłby przynieść cierpienie innym.
* Dbałość o zdrowie i higienę osobistą - oznacza to łatwość w porozumiewaniu i w kontaktach z ludźmi. Nikt przecież nie chciałby przebywać w otoczeniu osoby, która się nie myje, albo nie dba o swoje zdrowie. To samo tyczy się do dbałości o wygląd i urodę.
* Otwartość na kontakty z innymi ludźmi i umiejętność współdziałania i współżycia z nimi - to taka osoba, która bardzo szybko nawiązuje nowe znajomości. Ta cecha jest bardzo pomocna w pracy, gdyż w towarzystwie ludzi, z którymi łatwo jest nam się dogadać dobrze nam się współpracuje.
* Umiejętność panowania nad swoimi emocjami, temperamentem i poczuciem humoru - to po prostu godne zachowanie w stosunku do sytuacji. Nie wypada nam np. śmiać się w kościele.

Ostatnio edytowany przez smart_2008 (2010-06-19 23:56:08)

Pierwszy raz w CHH.pl?

Kursy średnie NBP
us1 USD3.10 PLN
eu1 EUR3.97 PLN
ch1 CHF3.06 PLN
gb1 GBP4.76 PLN

Stopka forum